Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λουτρό αίματος από δύο βομβιστικές επιθέσεις στη Δαμασκό

Λουτρό αίματος από δύο βομβιστικές επιθέσεις στη Δαμασκό

Πανικό και θάνατο έσπειρε καμικάζι στο κεντρικό συγκρότημα δικαστηρίων στο κέντρο της Δαμασκού. Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν, στην πλειονότητά τους άμαχοι. Ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος όταν η αστυνομία τον εμπόδισε να εισέλθει στο Μέγαρο της Δικαιοσύνης. Λίγο αργότερα δεύτερος καμικάζι ανατινάχθηκε σε εστιατόριο σε κοντινή απόσταση με συνέπεια να τραυματιστούν περισσότεροι από 20 άνθρωποι.

Πανικό και θάνατο έσπειρε καμικάζι στο κεντρικό συγκρότημα δικαστηρίων στο κέντρο της Δαμασκού.

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν, στην πλειονότητά τους άμαχοι. Πηγή της αστυνομίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων ότι οι νεκροί είναι 32 και οι τραυματίες 100.

Ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος όταν η αστυνομία τον εμπόδισε να εισέλθει στο Μέγαρο της Δικαιοσύνης.

«Ένας τρομοκράτης πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε στον περίβολο του πρώην δικαστικού μεγάρου, προκαλώντας τον θάνατο και τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων» μετέδωσε κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο. Πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων μετέδωσε ότι πολλά ασθενοφόρα και πυροσβέστες έσπευσαν στην περιοχή, ενώ οι υπηρεσίες ασφαλείας ζητούσαν από τους περαστικούς να απομακρυνθούν.

Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι ο δράστης φορούσε στρατιωτική στολή και κουβαλούσε καραμπίνα και χειροβομβίδες όταν έφτασε στο δικαστικό μέγαρο.

Τη στιγμή της επίθεσης βρίσκονταν στο κτίριο πολλοί δικηγόροι, δικαστές και άμαχοι.

Λίγο αργότερα δεύτερος καμικάζι ανατινάχθηκε σε εστιατόριο σε κοντινή απόσταση με συνέπεια να τραυματιστούν περισσότεροι από 20 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sana, οι τραυματίες είναι 28, οι περισσότεροι παιδιά και γυναίκες, ενώ αστυνομική πηγή είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι τραυματίες είναι 25.

Πρόκειται για τη δεύτερη διπλή βομβιστική επίθεση σε διάστημα πέντε ημερών στην Δαμασκό.

Οι επιθέσεις έγιναν καθώς συμπληρώνονται έξι χρόνια από την έναρξη της εξέγερσης κατά του σύρου προέδρου, Μπασάρ Αλ-Άσαντ.

Περισσότεροι από 320.000 άτομα έχουν σκοτωθεί και 11 εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους από την έναρξη του εμφυλίου στη Συρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024