Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μέρκελ προσεχώς στη Ρωσία του Πούτιν

Η Μέρκελ προσεχώς στη Ρωσία του Πούτιν

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί προσεχώς τη Μόσχα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε ο Γιούρι Ουσακόφ, σύμβουλος του Κρεμλίνου. Η ακριβής ημερομηνία αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα. Η Μέρκελ έχει να επισκεφθεί τη Μόσχα από τον Μάιο του 2015, καθώς οι εντάσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση έχουν κλιμακωθεί εξαιτίας της ουκρανικής σύρραξης.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί προσεχώς τη Μόσχα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε ο Γιούρι Ουσακόφ, σύμβουλος του Κρεμλίνου.

«Έχουμε συμφωνήσει όσον αφορά την ημερομηνία», δήλωσε ο Ουσακόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διευκρίνισε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα ανακοινώσει την ημερομηνία της επίσκεψης της Μέρκελ «ταυτόχρονα» με τη γερμανική καγκελαρία.

Η Μέρκελ και ο Πούτιν «ασφαλώς» θα συζητήσουν σχετικά με την Ουκρανία, σύμφωνα με τον Πεσκόφ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που έκανε στη Μόσχα την 9η Μαρτίου ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Πούτιν είχε δηλώσει πως «αναμένει την επίσκεψη της κυρίας ομοσπονδιακής καγκελαρίου».

Η Μέρκελ έχει να επισκεφθεί τη Μόσχα από τη 10η Μαΐου 2015, καθώς οι εντάσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση έχουν κλιμακωθεί εξαιτίας της ουκρανικής σύρραξης.

Δεν είχε πάει να παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου για την επέτειο των 70 χρόνων από τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως κι εκείνη, οι περισσότεροι ηγέτες δυτικών κρατών μποϊκοτάρισαν τον εορτασμό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσάρτηση της Κριμαίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024