Με… νέο πρόσωπο επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη η Λίσμπεθ Σαλάντερ, η ηρωίδα της σειράς βιβλίων του Στιγκ Λάρσον, Millennium.

Την Λίσμπεθ ερμήνευσε η Νούμι Ράπας στη σουηδική τριλογία, ενώ στο αμερικανικό ριμέικ του «The Girl with the Dragon Tattoo» από τον Ντέιβιντ Φίντσερ, την ερμήνευσε η Ρούνι Μάρα.

Τελικά, και παρά τις καλές κριτικές που απέσπασε η ταινία του Φίντσερ, δεν γυρίστηκαν οι άλλες δύο ταινίες της τριλογίας, ενώ τώρα ξεκινά η μεταφορά στην οθόνη του τέταρτου βιβλίου της σειράς Millennium.

Τώρα, μία άλλη ηθοποιός θα αναλάβει να υποδυθεί την Λίσμπεθ Σαλάντερ στην μεταφορά του βιβλίου «The Girl in the Spider’s Web» (Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης) που αποτελεί μεταφορά του τέταρτου μυθιστορήματος της σειράς, γραμμένου όχι από τον Λάρσον, αλλά μετά τον θάνατό του από τον Νταβίντ Λάγκερκραντζ.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φάντε Αλβάρες, σκηνοθέτης του θρίλερ Μην Ανασαίνεις (Don’t Breathe). Το σενάριο υπογράφει ο Αλβάρες με τους Στίβεν Νάιτ και Τζέι Μπάσου.

Η ταινία είναι της Sony Pictures και στην παραγωγή βλέπουμε και το όνομα του Ντέιβιντ Φίντσερ.

Η παραγωγή αναζητά την ηθοποιό που θα υποδυθεί τη Λίσμπεθ, ενώ το ρεπεράζ θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη, με την ημερομηνία κυκλοφορίας στους αμερικανικούς κινηματογράφους να είναι η 5η Οκτωβρίου 2018.

Το Girl in the Spider’s Web (To Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης, εκδόσεις Ψυχογιός) είναι το πρώτο από τα βιβλία της σειράς που διασκευάζεται για τον κινηματογράφο πρώτα στην αγγλική γλώσσα.

Η ανακοίνωση για τη νέα ταινία έγινε τη Δευτέρα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Λονδίνου, με αφορμή την γιορτή για την κυκλοφορία του πέμπτου βιβλίου της σειράς Millenium, επίσης γραμμένο από τον Λάγκερκραντζ.

«Σε ολόκληρη τη σύγχρονη μυθιστοριογραφία, η Λίσμπεθ Σαλάντερ είναι μια εντελώς sui generis προσωπικότητα – πιθανότατα η καλύτερη ηρωίδα που πέρασε ποτέ από σελίδες βιβλίων» σημειώνει ο Σάνφορντ Πάνιτς, πρόεδρος της Columbia Pictures.

«Συνδυάζοντας το punk στοιχείο στην εμφάνιση και στον χαρακτήρα της, μένει αξέχαστη σε κάθε ενσάρκωση, ειλικρινά συναρπαστική σε οτιδήποτε είδαμε τα τελευταία χρόνια. […] Το ταλέντο και η ικανότητα του (Φέντε Αλβάρες) να δημιουργεί ψυχολογική ένταση θα φέρει την Λίσμπεθ Σαλάντερ πίσω στον κόσμο του pop σινεμά, κάνοντας πολύ θόρυβο» πρόσθεσε.

«H Λίσμπεθ Σαλάντερ είναι ένας χαρακτήρας που κάθε σκηνοθέτης θα ευχόταν να ζωντανέψει. Έχουμε ένα υπέροχο σενάριο και τώρα κάπου εδώ έρχεται και το πιο διασκεδαστικό κομμάτι – να βρούμε την καινούργια μας Λίσμπεθ» σημείωσε ο σκηνοθέτης.

H σειρά Millennium είναι ένα παγκόσμιο bestseller, με τα τέσσερα πρώτα βιβλία να έχουν πουλήσει περισσότερα από 86 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, μέχρι και σήμερα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ