Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντωνοπούλου: Να μην κινδυνολογούμε για την ανεργία

Αντωνοπούλου: Να μην κινδυνολογούμε για την ανεργία

Δεν θα έπρεπε κανείς να χρησιμοποιεί το θέμα της ανεργίας και να πολιτικολογεί γύρω από αυτό, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, χαρακτηρίζοντας επαχθή οποιαδήποτε τάση υπάρχει στα κόμματα της αντιπολίτευσης να χρησιμοποιούν επιλεκτικά στοιχεία, για να δημιουργούν αναστάτωση και απελπισία στον κόσμο.

Δεν θα έπρεπε κανείς να χρησιμοποιεί το θέμα της ανεργίας και να πολιτικολογεί γύρω από αυτό, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, καταδικάζοντας «οποιαδήποτε τάση υπάρχει στα κόμματα της αντιπολίτευσης να χρησιμοποιούν επιλεκτικά στοιχεία, για να δημιουργούν αναστάτωση και απελπισία στον κόσμο».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 fm, η κ. Αντωνοπούλου τόνισε: «Υπάρχουν κάποια μεγάλα εθνικά θέματα, για τα οποία θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο τομέα, στις κυβερνήσεις που βρίσκονται στην εξουσία οποιαδήποτε στιγμή μιλάμε και στην αντιπολίτευση. Ένα τέτοιο θέμα είναι η ανεργία.

» Σε αυτό το θέμα οποιαδήποτε κινδυνολογία και οποιαδήποτε τάση υπάρχει στα κόμματα της αντιπολίτευσης να χρησιμοποιούν επιλεκτικά στοιχεία, για να δημιουργούν μία γενικότερη αναστάτωση και απελπισία στον κόσμο -παραπάνω από αυτή που βιώνουμε- κατά την άποψή μου είναι πραγματικά επαχθές. Δεν θα έπρεπε κανείς να χρησιμοποιεί και να πολιτικολογεί γύρω από τέτοιου είδους θέματα.

» Εύχομαι να υπάρχει συνοχή και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, για να αλλάξουμε αυτή την πορεία την καθοδική, στην οποία εμείς έχουμε βάλει φρένο πλέον, αλλά για να αλλάξει θέλει δουλειά πολύ και θέλει επίσης να υπάρχει και ένας συνεκτικός λόγος από όλους τους φορείς της κοινωνίας».

Μιλώντας για την κοινωφελή εργασία είπε ότι είναι απόλυτα στοχευμένος ο τρόπος με τον οποίο έχει οργανωθεί, με περισσότερες θέσεις εργασίας στις περιοχές που έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα ανεργίας.

«Είχαμε 14 αιτήσεις για κάθε θέση στους 17 δήμους, που είναι οι πλέον ευάλωτοι της χώρας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους υπόλοιπους 273, ήταν 1 προς 9» ανέφερε. Διευκρίνισε δε ότι «όλες οι παρεμβάσεις που είναι υποστηρικτικές για τους ανέργους έχουν ημερομηνία λήξης, καθώς δεν υπάρχουν πόροι για να μπορέσει κανείς να υποστηρίξει 200.000 και 300.000 ανέργους επ’ αόριστον, μέχρι να βρουν μία θέση εργασίας».

Σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας υπέρ της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα είπε: «Υποστηρίζουμε τις πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να κάνουν προσλήψεις μέσα από επιδότηση των θέσεων εργασίας -λέμε αν προσλάβεις έναν άνεργο, εμείς θα πληρώνουμε κάθε μήνα από 381 ευρώ μέχρι και 500 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία. Αυτό δίνει μία ρευστότητα στον ιδιωτικό τομέα να κάνει προσλήψεις».

Κληθείσα να σχολιάσει την απόκλιση των ποσοστών ανεργίας που εμφανίζουν οι δείκτες της ΕΛΣΤΑΤ και της ΙΝΕ- ΓΣΕΕ, η κ. Αντωνοπούλου έδωσε την εξήγηση ότι «ο δείκτης της ΕΛΣΤΑΤ είναι ο δείκτης που η Eurostat χρησιμοποιεί για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», ενώ αντίστοιχα της ΓΣΕΕ προσθέτει δείκτες ανεργίας, αντίστοιχους με αυτούς που καταγράφονται στις ΗΠΑ, π.χ. προσθέτει στους ανέργους, τους ημιαπασχολούμενους ή τους ανέργους που δηλώνουν ότι έχουν απελπιστεί και δεν αναζητούν πλέον μία θέση εργασίας.

Σε ό,τι αφορά τη β’ αξιολόγηση η κ. Αντωνοπούλου επισήμανε: «Φιλοδοξούμε να κλείσει όσο γίνεται πιο σύντομα, αλλά όταν μπαίνουν θέματα όπως είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και πρέπει να σπρώξουμε και να το υποστηρίξουμε όσο γίνεται περισσότερο, δεν θα έπρεπε κανείς να έχει την απαίτηση η υπουργός να κλείσει άρον-άρον, θα πρέπει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024