Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σε τραγωδία μετατράπηκε συναυλία δημοφιλούς καλλιτέχνη στην Αργεντινή
Εικόνα από το σημείο της συναυλίας

Σε τραγωδία μετατράπηκε συναυλία δημοφιλούς καλλιτέχνη στην Αργεντινή

Πρωτοφανής τραγωδία συγκλονίζει την Αργεντινή, καθώς δύο νεαροί έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν, στη συναυλία του διάσημου στη χώρα μουσικού Ίντιο Σολάρι. Η μικρή πόλη και ο εξίσου μικρός χώρος κατακλύστηκαν από τουλάχιστον 300 χιλιάδες ανθρώπους. Το ποδοπάτημα έμοιαζε μοιραίο.

Πρωτοφανής τραγωδία συγκλονίζει την Αργεντινή, καθώς δύο νεαροί έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν, στη συναυλία του διάσημου στη χώρα μουσικού Ίντιο Σολάρι.

Η μικρή πόλη Ολαβαρία έχει περίπου 110 χιλιάδες πληθυσμό και σε αυτήν έσπευσαν, σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις, ακόμα και 500 χιλιάδες άνθρωποι. Η πόλη είχε πλημμυρίσει κόσμο και αυτοκίνητα.
{{{ map }}}
Το ποδοπάτημα εντός του συναυλιακού χώρου έμοιαζε μοιραίο. Χιλιάδες άνθρωποι ουσιαστικά εισέβαλαν στο χώρο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «χιονοστιβάδα» που καταπλάκωσε το κοινό που βρισκόταν ήδη στο εσωτερικό.

Μόλις 20 λεπτά μετά την έναρξη της συναυλίας, δεκάδες νεαροί ήταν ήδη πεσμένοι στο έδαφος και ο τραγουδιστής καλούσε τον κόσμο να δείξει ψυχραιμία.

Στο χώρο, τουλάχιστον επισήμως, μπορούσαν να εισέλθουν έως 200 χιλιάδες άνθρωποι, αλλά ο κόσμος ξεπερνούσε και τις 300 χιλιάδες.

Επισήμως, δύο νεαροί έχασαν τη ζωή τους, άλλα δύο άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και άλλα τέσσερα είναι στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Μετά το τέλος της συναυλίας σημειώθηκαν επεισόδια σε διάφορα σημεία της μικρής πόλης, όπως στον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων.

Τη θλίψη του για το τραγικό γεγονός εξέφρασε ο πρόεδρος της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα ελλιπή μέτρα ασφαλείας.

Ο 68χρονος σήμερα τραγουδιστής της ροκ είναι ένας από τους πλέον διάσημους της Αργεντινής με καριέρα πάνω από 40 χρόνια. Στο Facebook ο ίδιος επιτέθηκε στα ΜΜΕ για τον τρόπο που καλύπτουν τα γεγονότα και κάλεσε τους γονείς και συγγενείς των ανθρώπων που έσπευσαν να τον ακούσουν να «μην πιστεύουν όσα γράφονται και λέγονται».

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024