Στοχοποίηση καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
Να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των φραστικών επιθέσεων, των καταγγελιών,
μηνύσεων και πειθαρχικών αναφορών σε βάρος δικαστικών λειτουργών και να
λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της Δικαιοσύνης, ζητά από το
υπουργείο Δικαιοσύνης, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).
Να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των φραστικών επιθέσεων, των καταγγελιών, μηνύσεων και πειθαρχικών αναφορών σε βάρος δικαστικών λειτουργών και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της Δικαιοσύνης, ζητά από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).
«Το τελευταίο διάστημα οι φραστικές επιθέσεις και οι αστήρικτες καταγγελίες με απειλές μηνύσεων και πειθαρχικών αναφορών σε βάρος δικαστικών λειτουργών έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας» αναφέρει η ΕΔΕ.
«Παρατηρείται μάλιστα μια τάση ονομαστικής στοχοποίησης δικαστών, όπως συνέβη πριν λίγες ημέρες σε αντιδικία επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ» επισημαίνεται.
Τα επιχειρηματικά συμφέροντα, προσθέτει η Ένωση, «στον αγώνα επικράτησης που δίνουν μέσα σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό ασκούν πιέσεις σε δικαστές και εισαγγελείς ώστε να κρίνουν ευνοϊκά γι’ αυτά. Και όσο οι δικαστικοί λειτουργοί συνεχίζουν να εκτελούν ανεπηρέαστοι το συνταγματικό τους καθήκον, τόσο οι επιθέσεις σε βάρος τους εντείνονται».
Παράλληλα, η Ένωση υποστηρίζει ότι «θα πρέπει να γίνει αντιληπτό στην κοινωνία ότι η συνειδητή και σκόπιμη διαπόμπευση προσώπων και η βιομηχανία εγκλήσεων σε βάρος των δικαστικών λειτουργών αποβαίνει σε βάρος της ουσιαστικής απονομής του δικαίου και άρα του ίδιου του κοινωνικού συμφέροντος».
«Είναι η στιγμή για το υπουργείο Δικαιοσύνης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της Δικαιοσύνης ως βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας από καταγγελίες που τελικά θα αποδειχθούν αβάσιμες και μεθοδευμένες» καταλήγει η ανακοίνωση.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).