Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκουρλέτης: Τα μέτρα να ψηφιστούν από ευρύτερη πλειοψηφία

Σκουρλέτης: Τα μέτρα να ψηφιστούν από ευρύτερη πλειοψηφία

Το πακέτο συμφωνίας με τους δανειστές θα πρέπει να ψηφιστεί από αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Π.Σκουρλέτης. Η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί 153 βουλευτές και δεν υπάρχει λόγος να επιδιωχθεί μεγαλύτερη πλειοψηφία, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Τον ενημερώνουμε, για να μην αγωνιά ούτε εκείνος, ούτε ο κ. Τσίπρας, ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων» ήταν η απάντηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πακέτο συμφωνίας με τους δανειστές θα πρέπει να ψηφιστεί από αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. «Τον ενημερώνουμε, για να μην αγωνιά ούτε εκείνος, ούτε ο κ. Τσίπρας, ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης» ήταν η απάντηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στον Real FM ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε: «Επειδή ακριβώς αυτά τα μέτρα αφορούν το έτος 2019 και μετά υπάρχει ανάγκη να ψηφιστούν από μία ευρύτατη πλειοψηφία εντός Βουλής. Μιλάω για μία ευρύτατη συναίνεση.

» Δεν ξέρω αν θα είναι 180 ή παραπάνω ή λιγότερο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι τα μέτρα αυτά αφορούν την επόμενη κυβέρνηση που δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι στο μεγαλύτερο της μέρος. Άρα, δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε αυτή τη διάσταση, της ανάγκης να υπάρξει μία ευρύτερη συναίνεση».

Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτή η άποψη είναι προσωπική.

Απαντώντας στον κ. Σκουρλέτη η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Ο κ. Σκουρλέτης ζήτησε σήμερα από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να γίνει ουσιαστικά συνένοχη στην κυβερνητική αποτυχία, ανικανότητα και αναλγησία και να ψηφίσει τα νέα δυσμενή μέτρα στη Βουλή.

» Τον ενημερώνουμε, για να μην αγωνιά ούτε εκείνος, ούτε ο κ. Τσίπρας, ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης. Όλοι συνειδητοποιούν ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών σχολίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί 153 βουλευτές και δεν υπάρχει κανένας λόγος νομικός ή θεσμικός να επιδιωχθεί οποιαδήποτε μεγαλύτερη πλειοψηφία. «Από εκεί και πέρα, εφόσον η κυβέρνηση θεωρεί ότι η συμφωνία είναι καλή, θα καλέσει το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης να την υπερψηφίσουν» είπε.

Συμπλήρωσε ότι ο κ. Σκουρλέτης δεν μίλησε θεσμικά αλλά πολιτικά, ότι δηλαδή η αντιπολίτευση θα πρέπει υπερβαίνοντας τον εαυτό της να δηλώσει ότι η συμφωνία είναι πολύ καλύτερη από αυτήν που περίμενε και να την υπερψηφίσει. Ο κ. Μητσοτάκης και η αντιπολίτευση, κατά τον ίδιο τρόπο που καταψήφισε την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων θα επιλέξουν αυτοκαταστρεφόμενοι να μην υπερψηφίσουν τη συμφωνία, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η πρόταση του κ. Σκουρλέτη για ψήφιση των μέτρων από 180 βουλευτές αποτελεί ‘βόμβα’, γιατί επαναφέρει ζήτημα εκλογών» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων. Επίσης, υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση εμφανίζεται να διαφωνεί ριζικά σε πολλά ζητήματα με τους δανειστές, ισχυριζόμενη ότι διαπραγματεύεται σκληρά. Η πείρα όμως διδάσκει ότι τελικά και στο αφορολόγητο και στις συντάξεις και στα εργασιακά θα υποκύψει στις αξιώσεις των θεσμών, τα δε αντίμετρα λησμονούνται σιγά-σιγά ή συνδέονται με ανέφικτους στόχους μετά το 2018».

Η Ένωση Κεντρώων τονίζει ότι θα ήταν καλύτερα να επιδιώξουμε με ειλικρίνεια ολοκληρωμένη συμφωνία, γνωστή στα κόμματα και στην κοινωνία». Τέλος, υπογραμμίζει ότι «υπάρχει ο κίνδυνος, ψάχνοντας για το καλύτερο να χάσεις και κάτι που μπορούσες σήμερα να επιτύχεις».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024