Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωράκης: Ανατροπή και όχι συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Θεοδωράκης: Ανατροπή και όχι συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

«Η πρώτη προτεραιότητα ενός μεταρρυθμιστικού κινήματος είναι η ανατροπή της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και όχι η συνεργασία μαζί τους» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εισήγησή του στη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του Κινήματος, κατά την οποία αναδείχθηκαν τα νέα όργανα του κόμματος. Ο επικεφαλής του Ποταμιού άφησε αιχμές κατά της Φ.Γεννηματά.

«Η πρώτη προτεραιότητα ενός μεταρρυθμιστικού κινήματος είναι η ανατροπή της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και όχι η συνεργασία μαζί τους» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εισήγησή του στη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του Κινήματος, προσθέτοντας ότι «το Ποτάμι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη δημιουργία αυτού του κινήματος ανατροπής».

Αναφερόμενος στο διάλογο με την Ώρα Αποφάσεων είπε ότι «υπάρχει πολιτική συγγένεια καθότι και οι τρεις υπερασπίστηκαν εκσυγχρονιστικές πολιτικές», προσθέτοντας ότι «σε εποχές μεγάλων πολιτικών συγκρούσεων δεν είναι παραγωγικό να επικεντρωνόμαστε σε αυτά που μας χωρίζουν αλλά σε αυτά που μας ενώνουν».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε τη συνεργασία του Ποταμιού με μικρότερες ομάδες σε όλη τη χώρα, κυρίως οικολογικές, αλλά και την Κοινωνία Αξιών και το νέο της πρόεδρο, Στέλιο Φενέκο.

Μιλώντας για την αποτυχία συνεννόησης με την Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι ζητούσε από το Ποτάμι το αδιανόητο, δηλαδή την ένταξή του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Πώς είναι δυνατόν ένα κόμμα που ψηφίστηκε από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να τους προδώσει και να ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ, ή στον ΣΥΡΙΖΑ» αναρωτήθηκε, ενώ χαρακτήρισε αντιδημοκρατική τη συμπεριφορά της να καλεί βουλευτές να εγκαταλείψουν το Ποτάμι και να ενταχθούν στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ολοκληρώνοντας είπε ότι το Ποτάμι «δεν θα είναι απλώς ένα τμήμα του νέου αλλά θα είναι ο κορμός του καινούργιου και για αυτό θα συνεχίσει να προσπαθεί».

Επιπλέον ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός Ινστιτούτου, στην επιστημονική συνέλευση του οποίου θα συμμετέχουν οι προσωπικότητες της Επιτροπής Διαλόγου που στήριξαν τρία χρόνια τώρα το Ποτάμι.

Τα νέα όργανα

Κατά τα διάρκεια της συνεδρίασης της ΜΕΣΥΑ την Κυριακή εκλέχτηκε νέος γραμματέας κοινοβουλευτικού έργου ο Γιώργος Μαυρωτάς
και νέος γραμματέας οργανωτικού ο Γιώργος Γκαρής.

Επίσης στο νέο πολιτικό συμβούλιο του Ποταμιού εκλέχτηκαν οι :
Δημήτρης Αβραμίδης, Παντελής Αβραμίδης, Ολυμπία Αναστασοπούλου, Ζωή Αποστολοπούλου, Παναγιώτης Βλάχος, Κυριάκος Καραγιώργης, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γιάννα Παναγοπούλου, Δημήτρης Τσιόδρας, Χριστίνα Φούντζουλα, Τάκης Φραγκούλης, Γρηγόρης Ψαριανός .

Στο Πολιτικό Συμβούλιο επίσης συμμετέχουν:ο επικεφαλής του Κινήματος οι δύο γραμματείς, οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Γιώργος Αμυράς και Σπύρος Δανέλλης και οι δύο ευρωβουλευτές Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024