Σε υψηλό έτους κινούνται οι τραπεζικές μετοχές στην ευρωζώνη
Οι τραπεζικές μετοχές της ευρωζώνης ανήλθαν σήμερα, Παρασκευή, στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον περασμένο Ιανουάριο, επεκτείνοντας τα κέρδη τους μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίες σκιαγράφησαν μια περισσότερο αισιόδοξη εικόνα για την οικονομία.
Οι τραπεζικές μετοχές της ευρωζώνης ανήλθαν σήμερα, Παρασκευή, στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον περασμένο Ιανουάριο, επεκτείνοντας τα κέρδη τους μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίες σκιαγράφησαν μια περισσότερο αισιόδοξη εικόνα για την οικονομία.
Ο δείκτης των τραπεζών της ευρωζώνης σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 1,9%, στο υψηλότερο επίπεδο τουλάχιστον του τελευταίου χρόνου, ενώ ενισχυμένος ήταν και ο ευρύτερος πανευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης.
Χθες, οι τράπεζες κατέγραψαν ράλι καθώς αυξήθηκαν οι προσδοκίες ότι η επόμενη κίνηση της ΕΚΤ θα είναι η σύσφιξη της πολιτικής της, με τις αγορές να προεξοφλούν τώρα μια αύξηση των επιτοκίων έως τον Μάρτιο του 2018.
Οι ιταλικές τράπεζες κατέγραψαν νωρίτερα την υψηλότερη άνοδο, με τις Banco BPM, Unicredit και BPER Banca να ενισχύονται μεταξύ 3,5% και 4,7%. Άνοδο πάνω από 1,5% σημείωσαν οι μετοχές της Banco Santander και της BNP Paribas.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442