Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ένα «ξεχασμένο» δάνειο, ο νέος μπελάς για τον Φρανσουά Φιγιόν

Δεν έχουν τέλος οι πονοκέφαλοι στους κόλπους της γαλλικής Δεξιάς με τον Φρανσουά Φιγιόν. Η σατιρική εφημερίδα Le Canard Enchaine ισχυρίζεται ότι ο υποψήφιος για την προεδρία πήρε άτοκο δάνειο 50.000 ευρώ, το οποίο δεν δήλωσε.

Δεν έχουν τέλος οι πονοκέφαλοι στους κόλπους της γαλλικής Δεξιάς με τον Φρανσουά Φιγιόν. Η σατιρική εφημερίδα Le Canard Enchaine ισχυρίζεται ότι ο υποψήφιος για την προεδρία πήρε άτοκο δάνειο 50.000 ευρώ, το οποίο δεν δήλωσε στην αρμόδια Αρχή Διαφάνειας.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το δάνειο χορήγησε τον πολιτικό ο επιχειρηματίας Μαρκ Λαντρέ ντε Λασαριέρ το 2013.

Ο δικηγόρος του Φρανσουά Φιγιόν ρωτήθηκε για το θέμα και διαβεβαίωσε ότι το δάνειο έχει αποπληρωθεί. Μάλιστα, επειδή ακριβώς ήταν «ιδιωτικό», δεν υπήρχε λόγος να δηλωθεί.

Το 2011, όταν ο Φιγιόν ήταν πρωθυπουργός απένειμε στον επιχειρηματία την υψηλότερη διάκριση του Γαλλικού Κράτους.

Ωστόσο, ο Ντε Λασαριέρ είχε και εκείνος βρεθεί στο στόχαστρο των Αρχών σε σχέση με τη σύζυγο του Φιγιόν. Η οικονομική αστυνομία τον είχε ανακρίνει σχετικά με το πόσο των 100.000 ευρώ που έδωσε στην Πενελόπ Φιγιόν για εργασία στο φιλολογικό περιοδικό του ίδιου «La Revue des Deux Mondes».

Τότε, είχαν υπάρξει υποψίες ότι η Πενελόπ δεν έκανε καμία απολύτως δουλειά για το περιοδικό, πράγμα που ο επιχειρηματίας αρνήθηκε.

H γεννημένη στην Ουαλία σύζυγος του Φιγιόν έχει αποδειχθεί το μοιραίο πρόσωπο της υποψηφιότητας του, αφού οι αποκαλύψεις για «αργομισθίες» έστειλαν τους ψηφοφόρους στην αγκαλιά του ανεξάρτητου υποψηφίου Εμανουέλ Μακρόν, φαβορί πλέον για τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο ίδιος ο Φιγιόν υποστηρίζει ότι το δήθεν σκάνδαλο και η δικαστική έρευνα που έχει ξεκινήσει για αυτό είναι μία συνωμοσία των πολιτικών αντιπάλων του, αλλά και της Δικαιοσύνης που του επιφυλάσσει «ειδική μεταχείριση».

Τις περασμένες ημέρες υπήρξε έντονη κινητικότητα στους κόλπους της γαλλικής Δεξιάς και φημολογία ότι ο Φιγιόν θα αποχωρήσει. Μάλιστα, κάποια στιγμή βγήκε στο προσκήνιο ο Νικολά Σαρκοζί ως μεσολαβητής για λύση.

Λύση όμως δεν βρέθηκε: ο Αλέν Ζιπέ, που ηττήθηκε από τον Φιγιόν στις εσωκομματικές εκλογές, αρνήθηκε ευγενικά και σκωπτικά να γίνει η ρεζέρβα.

Άλλος υποψήφιος δεν βρέθηκε, έτσι οι Ρεπουμπλικάνοι πορεύονται στον α’ γύρο της μάχης για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας με τον Φιγιόν.

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024