Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ από την Τενερίφη

Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ από την Τενερίφη

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ένα απογοητευτικό πρώτο ημίχρονο και είδε τα ευρωπαϊκά του όνειρα για πρόκρισή στους «8» του Basketball Champions League να «σβήνουν» στην Ισπανία. Οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν με το βαρύ 80-54 από την Τενερίφη, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα στη φάση των «16» της διοργάνωσης, με την πρωτοπόρο του ισπανικού πρωταθλήματος να καλύπτει το εις βάρος της -3 από την ήττα της στο κλειστό της Πυλαίας (66-63) και «αρπάζει» την πρόκριση από τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ένα απογοητευτικό πρώτο ημίχρονο και είδε τα ευρωπαϊκά του όνειρα για πρόκρισή στους «8» του Basketball Champions League να «σβήνουν» στην Ισπανία.

Οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν με το βαρύ 80-54 από την Τενερίφη, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα στη φάση των «16» της διοργάνωσης, με την πρωτοπόρο του ισπανικού πρωταθλήματος να καλύπτει απόψε το εις βάρος της -3 από την ήττα της στο κλειστό της Πυλαίας (66-63) και «αρπάζει» την πρόκριση από τον ΠΑΟΚ.

Με εφαλτήριο την άμυνά του και επιλέγοντας να δράσει επιθετικά «χτυπώντας» στη ρακέτα με τον Κλάντον, ο ΠΑΟΚ επέβαλε το ρυθμό του στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Προηγήθηκε στο 5’ με 7-8, στην πορεία των λεπτών, ωστόσο, η μπάλα έμπαινε με δυσκολία στο καλάθι, ακόμη και μετά από δεύτερες ευκαιρίες με επιθετικά ριμπάουντ, έγιναν λάθη, στοιχεία που εκμεταλλεύτηκε η Τενερίφη και με σερί 8-0 απέκτησε «αέρα» 7 πόντων στο 9’ (15-8).

Το σκηνικό έγινε χειρότερο στη συνέχεια, καθώς ο «Δικέφαλος», πριν συμπληρωθούν 2 λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο, έχασε, μετά από επίθεση των γηπεδούχων, τον Κλάντον. Ο Αμερικανός σέντερ πάτησε άτσαλα στο παρκέ, έφυγε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο και όπως προέκυψε αργότερα, υπέστη διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο.

Με την απουσία του Κλάντον ο ΠΑΟΚ άρχισε σταδιακά να καταρρέει. Εχοντας εκτελεστή τον Αμπρομάιτις, η Τενερίφη ξέφυγε στο 17’ με +14 (27-13). Ο Τσόχλας «απάντησε» με τρίποντο για τον ΠΑΟΚ (27-16), τη… σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Γκριγκόνις, για τους γηπεδούχους, η επιθετική συνεισφορά του οποίου, σε συνδυασμό με την καταλυτική παρουσία στο παρκέ του Νιανγκ, αλλά και την… ευαισθησία που έδειξαν οι διαιτητές υπέρ της Τενερίφης (σ.σ. 11 οι βολές της, με 1 για τον ΠΑΟΚ στο ημίχρονο), «εκτόξευσαν» στη διαφορά στο +21 στο ημίχρονο (37-16).

Η τρίτη περίοδος άρχισε με… γραμμάτιο τεχνική ποινή στον πάγκο του ΠΑΟΚ από τη δεύτερη περίοδο. Με βολή και κατοχή της μπάλας, συνεχίζοντας να εκτελεί ακατάπαυστα και στα επόμενα λεπτά, η Τενερίφη πήγε +34 στο 23’ (50-16). Με φιλότιμη προσπάθεια οι «ασπρόμαυροι» μείωσαν στα 25’’ πριν το τέλος του δεκαλέπτου στους 21 πόντους (62-41) και στο 33’ στους 19 (65-46), με το έργο τους να περιορίζεται εκεί. Χωρίς κόπο, στην πορεία, η Τενερίφη «ανέβασε» εκ νέου τη διαφορά, φτάνοντας στο τελικό 80-54.

*Διαμαρτυρήθηκε έντονα ο Μπάνε Πρέλεβιτς προς τους διαιτητές στο ημίχρονο για τα σφυρίγματά τους. Η αναφορά του γενικά ήρεμου στη συμπεριφορά του προέδρου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, επικεντρώθηκε στη 1 μόλις βολή που δόθηκε στον ΠΑΟΚ στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, τη στιγμή που η Τενερίφη είχε 11

*15 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, από την Ελλάδα και όχι μόνο, παρακολούθησαν δια ζώσης το παιχνίδι. Θέμα, μάλιστα, δημιουργήθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς η αστυνομία ήθελε να τους βγάλει από το γήπεδο, διότι έβλεπαν το ματς όρθιοι. Στο δεύτερο ημίχρονο, εν τέλει, μεταφέρθηκαν σε άλλο διάζωμα

Διαιτητές: Σαχίν (Τουρκία), Ντιφαλά (Γαλλία), Χοροζόφ (Βουλγαρία)

Τα δεκάλεπτα: 15-10, 37-16, 62-41, 80-54

ΤΕΝΕΡΙΦΗ (Χεσούς Βιντορέτα): Σαν Μιγκέλ 13 (3 ), Ριτσότι 5, Νιανγκ 4, Μπάσας , Χάνλεϊ 2, Κίρκσεϊ , Γκριγκόνις 20 (3), Βάσκεζ 2, Αμπρομάιτις 8 (1), Μπόγρης 10, Γουάιτ 9 (1), Ντόνερκαμπ 7.

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος):
Χρυσικόπουλος 11 (1), Κόνιαρης 3 (1), Τσόχλας 5 (1), Μαργαρίτης 2, ΜακΦάντεν , Μιλιένοβιτς 2, Γλυνιαδάκης 9, Καραμανώλης, Παπαδόπουλος, Πέινερς 14 (2), Κλάντον 8.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024