Τζανακόπουλος: Συγκλίσεις στην ουσία μέτρων και αντιμέτρων
Αθήνα και θεσμοί είναι πολύ κοντά σε μία τεχνική συμφωνία για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας έως και το 2018, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι έχουν σημειωθεί συγκλίσεις σε ό,τι αφορά «την ουσία των μέτρων και των αντισταθμιστικών μέτρων».
Αθήνα και θεσμοί είναι πολύ κοντά σε μία τεχνική συμφωνία για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας έως και το 2018, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι έχουν σημειωθεί συγκλίσεις σε ό,τι αφορά «την ουσία των μέτρων και των αντισταθμιστικών μέτρων», αναγνωρίζοντας, παράλληλα, πως κυβέρνηση και ΔΝΤ, διατηρούν αντίθετες οπτικές γωνίες στα εργασιακά.
«Αυτή τη στιγμή συζητάμε με τους εταίρους για μία συνολική συμφωνία, όχι μία ‘σπασμένη’ συμφωνία μέχρι το 2018, μία άλλη για το 2019 και άλλη για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και τα πρωτογενή πλεονάσματα» εξήγησε.
Ο ίδιος επανέλαβε την «πάγια μομφή» της κυβέρνησης κατά του ΔΝΤ για παράλογες απαιτήσεις.
Για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο υπουργός σχολίασε ότι πρόκειται για προσωρινά στοιχεία, που, ακόμα και αυτά, καταδεικνύουν μηδενική ύφεση για το 2016.
«Ο ρόλος των γονέων είναι να παραμένουν ήρεμοι και υποστηρικτικοί», συμβουλεύουν οι ειδικοί - Η σημασία της διαχείρισης της πίεσης εκ μέρους των μαθητών, έπειτα από κάθε εξεταζόμενο μάθημα
Παράλληλα με τη λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής, έχει ενεργοποιηθεί ένα πανελλαδικό δίκτυο παρεμβάσεων και στις 13 Περιφέρειες της επικράτειας για τους υποψήφιους που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026