Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Οξυγόνο τα κοινωνικά κινήματα

Τσίπρας: Οξυγόνο τα κοινωνικά κινήματα

Χρόνια πολλά και καλούς αγώνες στις γυναίκες που αγωνίζονται, διεκδικούν και δεν σκύβουν το κεφάλι, ευχήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στον ομώνυμο Δήμο και στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Σημείωσε ότι θα δημιουργηθεί ένας πνεύμονας πρασίνου για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ευχαρίστησε την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ενώ εξήρε και τη σημασία των κοινωνικών κινημάτων.

Χρόνια πολλά και καλούς αγώνες στις γυναίκες που αγωνίζονται, διεκδικούν και δεν σκύβουν το κεφάλι, ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στον ομώνυμο Δήμο και στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

«Ενίοτε κάποιοι αγώνες δικαιώνονται (…) σήμερα κάνουμε ένα βήμα. Είμαι χαρούμενος γιατί γίνεται πράξη μια κυβερνητική δέσμευση, αυτός ο ιστορικός, κρίσιμος χώρος για την πόλη της Θεσσαλονίκης των 336 στρεμμάτων αποδίδεται σήμερα στους πολίτες της περιοχής» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι θα δημιουργηθεί ένας πνεύμονας πρασίνου για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, και ευχαρίστησε την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

«Η πλέον υποβαθμισμένη πλευρά της πόλης της Θεσσαλονίκης αποκτά πλέον έναν μεγάλο ελεύθερο χώρο για δραστηριότητες κοινωνικής ωφέλειας» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο Δήμος μπορεί πλέον να αξιοποιήσει το πρώην στρατόπεδο προς όφελος των πολιτών, ενσωματώνοντας το χώρο στην κοινωνική ζωή της πόλης» είπε.

Χαρακτήρισε σωστή την απόφαση να ιδρυθεί στο στρατόπεδο το μουσείο Εθνικής Αντίστασης, «σημαντική απόφαση να λειτουργήσει ένα ακόμα μουσείο αφιερωμένο στον ποντιακό και μικρασιατικό ελληνισμό», είπε.

Επίσης, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου, τον οποίο ευχαρίστησε «για τη γόνιμη συνεργασία και την επιμονή του που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα», ενώ αναφέρθηκε και στη θετική η συμβολή των κινημάτων ώστε το πρώην στρατόπεδο να μην μετατραπεί σε τσιμέντο αλλά σε χώρο ψυχαγωγίας για όλους».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχες με το «τέρας της γραφειοκρατίας» για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, ενώ αναφερόμενος στις ένοπλες δυνάμεις υπογράμμιζε ότι οφείλουν να είναι σε αποτρεπτική ετοιμότητα και αλλά και να παράγουν κοινωνικό έργο.

Και κατέληξε: «Ξεκινάμε ένα φιλόδοξο έργο και πολύ σύντομα θα αποδώσουμε το έργο στον Δήμο και στους πολίτες και εκεί θα κάνουμε μια μεγάλη γιορτή όχι σε υπόστεγο, θα είναι καλοκαίρι και θα έχει καλό καιρό. Αυτός ο χώρος ανήκει στους πολίτες να τον χαίρονται και καλορίζικος».

Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στις 3 μετά το μεσημέρι με τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη για θέματα της περιοχής, καθώς επίσης και με τους προέδρους των τεσσάρων επιμελητηρίων των νομών όπου και θα γίνει η ανακοίνωση της δημιουργίας Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024