Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οδικό χάρτη για το ξήλωμα του Obamacare κατέθεσαν οι Ρεπουμπλικάνοι

Οδικό χάρτη για το ξήλωμα του Obamacare κατέθεσαν οι Ρεπουμπλικάνοι

Οι Ρεπουμπλικάνοι προχώρησαν τελικά στην αναμενόμενη εδώ και καιρό ανακοίνωση του νομικού πλαισίου για την κατάργηση του Obamacare. Στο επίκεντρο του νόμου βρίσκεται η ανάκληση εντολών για την παροχή υπηρεσιών υγείας, αλλά και η μείωση επιπρόσθετων οικονομικών κονδυλίων για τους μην προνομιούχους.

Οι Ρεπουμπλικάνοι προχώρησαν τελικά στην αναμενόμενη εδώ και καιρό ανακοίνωση του νομικού πλαισίου για την κατάργηση του Obamacare. Στο επίκεντρο του νόμου βρίσκεται η ανάκληση εντολών για την παροχή υπηρεσιών υγείας, αλλά και η μείωση επιπρόσθετων οικονομικών κονδυλίων για τις ασθενέστερες κοινωνικά και οικονομικά τάξεις.

Η διαμάχη μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών για την αντικατάσταση του προγράμματος άρχισε το 2010, με την ψήφισή του, ενώ από τότε, τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξαν την κατάργησή του, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν για χρόνια να βρουν μια κοινή πορεία δράσης γύρω από ένα εναλλακτικό πρόγραμμα αντικατάστασης του.

Με την κατάθεση της πρότασης, η τύχη του Obamacare είναι αβέβαιη, παρά το γεγονός του πολιτικού ελέγχου τόσο της Γερουσίας, όσο και της Βουλής των Αντιπροσώπων από τους Ρεπουμπλικάνους.

Παράλληλα, δεν έχει διευκρινιστεί η θέση του Ντόναλντ Τραμπ για πολλές από τις λεπτομέρειες του νέου προγράμματος.

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην αποκατάσταση των επιλογών πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας με προσιτό οικονομικό κόστος για τον αμερικανικό λαό» αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο υποστηρίζουν ότι η πρόταση των Ρεπουμπλικάνων θα βλάψει τους Αμερικανούς αυξάνοντας το οικονομικό κόστος της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, προς όφελος των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ωστόσο, το πρόγραμμα Obamacare είναι δημοφιλές σε αρκετές πολιτείες, ακόμη και σε αυτές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων, καθώς έγινε δυνατή η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας περίπου 20 εκατομμυρίων Αμερικανών.

Περίπου το 50% των 20 αυτών εκατομμυρίων ανασφάλιστων απέκτησαν ασφαλιστική κάλυψη από την επέκταση εφαρμογής του προγράμματος στους φτωχούς (Medicaid program).

Η πρόταση που κατέθεσαν οι Ρεπουμπλικάνοι προβλέπει τον τερματισμό της επέκτασης εφαρμογής του προγράμματος για τους φτωχούς, την 1η Ιανουαρίου του 2020, θέτοντας οροφή στα διαθέσιμα κονδύλια για τη χρηματοδότηση του προγράμματος από την ημερομηνία αυτή και μετά.

Λίγο πριν από τη δημοσιοποίηση της πρότασης των Ρεπουμπλικάνων, Γερουσιαστές εξέφρασαν την κοινή ανησυχία τους ότι το προσχέδιο του νόμου δε θα καλύπτει αυτούς που έλαβαν ασφαλιστική κάλυψη από το Medicaid και για την τύχη που θα έχει η πρόταση αυτή στη Γερουσία.

Αρκετοί συντηρητικοί εκφράζουν ανησυχία για το σχέδιο που προβλέπει τη χορήγηση φορολογικών απαλλαγών ως κινήτρου για την αγορά ασφαλιστικών πακέτων, καταργώντας το σημερινό καθεστώς χορήγησης επιχορηγήσεων επί τη βάσει του εισοδήματος για την αγορά ασφαλιστικών καλύψεων, όπως προβλέπει το Obamacare.

Οι προτάσεις των Ρεπουμπλικάνων συμβαδίζουν επίσης με δύο προτάσεις στις οποίες συμφωνεί ο Τραμπ. Οι ασφαλιστές δεν θα μπορούν να αρνηθούν την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας για όσους έχουν (ήδη) αγοράσει ασφαλιστικά πακέτα, αλλά και να αυξήσουν το οικονομικό κόστος για τις καλύψεις που (ήδη) έχουν συμφωνηθεί. Παράλληλα, θα επιτρέπεται για τους ενήλικες άνω των 26 ετών να παραμένουν στα ασφαλιστικά πακέτα των γονιών τους.

Επίσης, προβλέπεται η διάθεση ομοσπονδιακών κονδυλίων 100 δισ. δολαρίων προκειμένου οι αμερικανικές πολιτείες να προχωρήσουν στην οργάνωση προγραμμάτων υγείας για τις ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού, αλλά και παρέχουν ασφαλιστική κάλυψη υγείας στους χρόνια πάσχοντες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024