Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Η οικονομία άντεξε, το αύριο δεν αφορά τα τεχνικά κλιμάκια

Τσίπρας: Η οικονομία άντεξε, το αύριο δεν αφορά τα τεχνικά κλιμάκια

«Η οικονομία άντεξε και ανέκαμψε και το αληθινό διακύβευμα για το αύριο του τόπου δεν παίζεται στο χώρο της συνεδρίασης των τεχνικών κλιμακίων, αλλά στο χώρο της αληθινής οικονομίας» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Η οικονομία άντεξε και ανέκαμψε και το αληθινό διακύβευμα για το αύριο του τόπου δεν παίζεται στο χώρο της συνεδρίασης των τεχνικών κλιμακίων, αλλά στο χώρο της αληθινής οικονομίας» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Αν η ανάκαμψη δεν είχε συμβεί, τώρα θα ήμασταν αναγκασμένοι να ακούμε παράφωνους σκοπούς και μελωδίες, τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «εμπόδια και συνήθεις δυσκολίες που θέτουν κάθε φορά γνωστοί μας φίλοι», προσθέτοντας πως «όσο κι αν θελήσουν να κωλυσιεργήσουν τις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

Μιλώντας για το μοντέλο ανάπτυξης που πρέπει να υιοθετήσει η χώρα τα επόμενα χρόνια, ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στη ΝΔ, λέγοντας ότι οι θέσεις της ταυτίζονται με εκείνες όσων ζητούν ομαδικές απολύσεις και ασυδοσία από πλευράς των επιχειρήσεων.

Αναφερόμενος στο θέμα που θα απασχολήσει το Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ορίζοντας της στρατηγικής για την αναπτυξιακή πορεία μπορεί να είναι το 2021 με στόχο να έχει επανέλθει η κανονικότητα τόσο στους αναπτυξιακούς όσο και στους κοινωνικούς δείκτες.

Συμπλήρωσε ότι παρά την κρίση, η Ελλάδα παρέμεινε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, αλλά και όαση ασφάλειας και σταθερότητας σε μια αποσταθεροποιημένη γειτονιά.

Περιγράφοντας τους βασικούς στόχους αυτής της πορείας, αναφέρθηκε στα εξής:

  • στροφή της παραγωγής σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.
  • ενδυνάμωση της εξωστρέφειας επιχειρήσεων
  • ενίσχυση του εγχώριου παραγωγικού δυναμικού.
  • ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων

«Σήμερα ξεκινά μια πολύ ουσιαστική συζήτηση, θα υπάρξει εύλογο διάστημα διαβούλευσης με τους παραγωγικούς φορείς σε κεντρικό επίπεδο και μετά θα υπάρξει αντίστοιχη διαδικασία σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο» είπε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συνεννόηση και συναίνεση για τους άξονες δράσεις που θα καθοριστούν.

«Πιστεύω βαθιά ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό και πιο κρίσιμο έργο που καλείται αυτή η κυβέρνηση να υλοποιήσει. Να κάνει δηλαδή πράξη το όραμα της δίκαιης ανάπτυξης και είναι το πιο δύσκολο, γιατί είναι αυτό που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στην οριστική έξοδο από την κρίση» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024