Μολότοφ στο προαύλιο της Βουλής σε μαθητικό συλλαλητήριο
Επεισόδια σημειώθηκαν πριν λίγη ώρα όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων, που είχε αποσπαστεί από το μαθητικό συλλαλητήριο, έριξε πέντε βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, στο προαύλιο της Βουλής. Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.
Επεισόδια σημειώθηκαν πριν λίγη ώρα όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων, που είχε αποσπαστεί από το μαθητικό συλλαλητήριο, έριξε πέντε βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, στο προαύλιο της Βουλής.
Οι διμοιρίες των ΜΑΤ απώθησαν τα άτομα αυτά και τα επεισόδια έληξαν.
Μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Αττικής συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια.
Κλειστές παραμένουν η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Αμαλίας.
Πρόκειται για κινητοποίηση που, σύμφωνα με τους μαθητές, εντάσσεται «σε μια μακρά σειρά δράσεων ενάντια στον εθνικό και κοινωνικό διάλογο για την Παιδεία, ενάντια στα σχέδια των αφεντικών για τη διαχείριση της παιδείας και των ζωών μας».
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).