Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρουσία του Προέδρου η Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Παρουσία του Προέδρου η Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τελέστηκε Συνοδική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Ακολούθησε το καθιερωμένο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία του Αρχιεπισκόπου και των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τελέστηκε Συνοδική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος, Ύδρας Εφραίμ, Πειραιώς Σεραφείμ, Εδέσσης Ιωήλ, Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος, Κοζάνης Παύλος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Νεαπόλεως Βαρνάβας και ο επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης.

Ακολούθησε το καθιερωμένο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, του Αρχιεπισκόπου και των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Στην πρόσφώνησή του, ο Πρόεδρος τόνισε: «Παραλλήλως προς την ιστορικώς προηγουμένη αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η Εορτή της Ορθοδοξίας σηματοδοτεί, με έκπαγλη πνευματική αντιπροσωπευτικότητα, και την ανάγκη αναστήλωσης των αρχών και αξιών εκείνων, τις οποίες οφείλουμε να υπερασπισθούμε και να υπηρετήσουμε ως Έλληνες, ως Ευρωπαίοι Πολίτες και ως υπεύθυνα μέλη της Διεθνούς Κοινότητας.»

Ο κ. Παυλόπουλος συμπλήρωσε ότι «ο Άνθρωπος, ως αυτοτελής προσωπικότητα με την δική της αξία, βρίσκεται στο επίκεντρο της ύπαρξης αλλά και του προορισμού της Ανθρωπότητας.

» Όχι όμως ο Άνθρωπος ως μονάδα, αλλά ο Άνθρωπος ως μέλος ενός ευρύτατου κοινωνικού συνόλου, το οποίο υπερβαίνει κάθε είδους σύνορα. Ενός κοινωνικού συνόλου το οποίο ξεπερνά, κατά πολύ, τα όρια της αρχετυπικής απλής συνύπαρξης -όσο και αν αυτή είναι στις μέρες μας αρκούντως θεσμικώς θωρακισμένη- και διαμορφώνει πραγματική κοινωνία προσώπων.»

Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος είπε: «Πορεύεται προς τα υψηλά μόνον όποιος πρώτα τιμήσει και αγαπήσει τη εικόνα του Θεού, τον άνθρωπο».

Ο κ. Ιερώνυμος πρόσθεσε ότι «καθημερινά αντικρίζουμε πεσμένες εικόνες ανθρώπων που δοκιμάζονται και αξιών που καταπατούνται. Οι κοινωνίες συνήθως περιορίζουν και σμικρύνουν τον άνθρωπο. Η Εκκλησία τον εξυψώνει αποκαθιστώντας την ιερότητα της υπάρξεώς του.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024