Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κυνήγι μαγισσών καταγγέλλει ο Τραμπ στις «ρωσικές σκιές» στο επιτελείο του
Την «απόλυτη εμπιστοσύνη» του στον υπουργό Δικαιοσύνης επιβεβαιώνει ο Τραμπ, δηλώνοντας σίγουρος πως δεν ξέχασε... «επίτηδες» να μιλήσει για τις ρωσικές του επαφές

Κυνήγι μαγισσών καταγγέλλει ο Τραμπ στις «ρωσικές σκιές» στο επιτελείο του

Στάση «επιθετικής άμυνας» κρατά ο Ντόναλντ Τραμπ στη θύελλα που μαίνεται γύρω από το επιτελείο του σχετικά με επαφές με τη ρωσική πρεσβεία, καταγγέλλοντας «κυνήγι μαγισσών» και κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς για υποκίνηση της υπόθεσης. Στο επίκεντρο της νέας φάσης γύρω από τις επαφές με τη Μόσχα βρίσκεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, με τον Τραμπ να δηλώνει πεπεισμένος πως ο υπουργός του «δεν ήταν σκόπιμα ανακριβής» όταν παρέλειψε να ενημερώσει για τις επαφές του.

Στάση «επιθετικής άμυνας» κρατά ο Ντόναλντ Τραμπ στη θύελλα που μαίνεται γύρω από το επιτελείο του σχετικά με επαφές με τη ρωσική πρεσβεία, καταγγέλλοντας «κυνήγι μαγισσών» και κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς για υποκίνηση της υπόθεσης.

Στο επίκεντρο της νέας φάσης γύρω από τις επαφές με τη Μόσχα βρίσκεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, με τον Τραμπ να επαναλαμβάνει την «απόλυτη εμπιστοσύνη» στο πρόσωπό του και να δηλώνει πεπεισμένος πως ο Σέσιονς «δεν ήταν σκόπιμα ανακριβής» όταν παρέλειψε να ενημερώσει για τις επαφές του.

Ο Σέσιονς αυτοεξαιρέθηκε από τις έρευνες για το φερόμενο ρωσικό χάκινγκ στις εκλογές μετά την αποκάλυψη ότι «παρέλειψε» να ενημερώσει για τις επαφές που είχε με τον ρώσο πρέσβη κατά την αξιολόγηση της καταλληλότητάς του για το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η πρώτη από τις συναντήσεις είχε γίνει το Σεπτέμβριο, όταν οι ΗΠΑ βοούσαν από τις υποψίες πως πίσω από το χάκινγκ στο Δημοκρατικό Κόμμα βρισκόταν «ρωσικός δάκτυλος» με έμμεσο σκοπό να ευνοηθεί η υποψηφιότητα του Τραμπ.

Οι κατηγορίες για τις επαφές που είχαν συνεργάτες του Τραμπ με τη Ρωσία πριν την ορκωμοσία του σε συνδυασμό με την η σκιά υποτιθέμενης ρωσικής εμπλοκής στο κλίμα πριν τις εμπλοκές έχουν βαρύνει την προεδρία του Τραμπ ήδη από τις πρώτες του ημέρες στο Λευκό Οίκο -βαρύτερο πλήγμα ήταν η αποχώρηση του Μάικλ Φλιν.

Το βράδυ προς Παρασκευή (ώρα Αθήνας), ο Τραμπ πήρε εκ νέου θέση στην υπόθεση αναφερόμενος στον φάκελο Σέσιονς και κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους για εκμετάλλευση της υπόθεσης.

«Ο Τζεφ Σέσιονς είναι έντιμος. Δεν είπε τίποτε λάθος» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, λέγοντας σχετικά με την «παράλειψη» του Σέσιονς να αναφερθεί στις επαφές του: «Θα μπορούσε να είχε διατυπώσει με μεγαλύτερη ακρίβεια την απάντησή του, αλλά ξεκάθαρα δεν το έκανε σκόπιμα» είπε ο Τραμπ.

«Οι Δημοκρατικοί τζογάρουν παραπάνω από όσο τους παίρνει» συμπλήρωσε ο Τραμπ, λέγοντας πως «πρόκειται για κανονικό κυνήγι μαγισσών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Οι γυναίκες, ο φόβος της σεξουαλικής παρενόχλησης και ο «φόρος ασφάλειας»

Η ασφαλής επιστροφή στο σπίτι για ορισμένες γυναίκες κοστίζει ακριβά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024