Στα ημιτελικά με ανατροπή ο Ολυμπιακός, 2-1 τον Ατρόμητο
Νίκη-πρόκριση με την υπογραφή του Κώστα Φορτούνη ήταν αυτή για τον Ολυμπιακό μέσα στο Περιστέρι, στον δεύτερο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου. Το πρώτο ματς στο γήπεδο Καραϊσκάκη είχε λήξει 0-0 και οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να χάνουν από τον Ατρόμητο με γκολ του Ντάουντα στο 46'. Όμως όταν μπήκε ο διεθνής μεσοεπιθετικός γύρισε το ματς με ασίστ στον Ρομαό (63') και με γκολ δικό του (71') κι έτσι με το 2-1 ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Στο 83' αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Ντα Κόστα.
Νίκη-πρόκριση με την υπογραφή του Κώστα Φορτούνη ήταν αυτή για τον Ολυμπιακό μέσα στο Περιστέρι, στον δεύτερο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου.
Το πρώτο ματς στο γήπεδο Καραϊσκάκη είχε λήξει 0-0 και οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να χάνουν από τον Ατρόμητο με γκολ του Ντάουντα στο 46′. Όμως όταν μπήκε ο διεθνής μεσοεπιθετικός γύρισε το ματς με ασίστ στον Ρομαό (63′) και με γκολ δικό του (71′) κι έτσι με το 2-1 ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Στο 83′ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Ντα Κόστα.
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο α’ ημίχρονο και κυνήγησε το γκολ, αλλά χωρίς επιτυχία. Στο 8′ το σουτ του Ελιουνούσι εξουδετερώθηκε από τον Γκορμπούνοφ και στο 24′ ο Ανσαριφάρντ ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε, αλλά πάλι ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου ήταν σε ετοιμότητα.
Σε όλο αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι διατήρησαν έναν παθητικό ρόλο, δίνοντας προσοχή στην άμυνα και δεν ήταν απειλητικοί, όμως με την έναρξη του β’ ημιχρόνου (46′), έφτασαν στο γκολ. Ο Κιβρακίδης έφυγε από δεξιά (σε θέση οφ-σάιντ), γύρισε προς την περιοχή και ο επερχόμενος Ντάουντα από κοντά έκανε το 1-0.
Ο Μπέντο αναγκάστηκε να περάσει στο παιχνίδι τον Φορτούνη κι αυτός με μια ασίστ κι ένα γκολ γύρισε το ματς. Στο 63′ εκτέλεσε φάουλ και ο Ρομαό με κεφαλιά έκανε το 1-1, ενώ το 71′ και σε σέντρα του Ντε Λα Μπέγια, με κεφαλιά έκανε το 1-2.
Στο 83′ ο Ντα Κόστα αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα και θα χάσει το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 83′ Ντα Κόστα (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πλατέλλας, Λε Ταλέκ, Λαζαρίδης – Ντα Κόστα, Ρομαό, Ανδρούτσος, Φορτούνης
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κατράνης, Μανιάτης, Ούμπιδες (89′ Λαζαρίδης), Λημνιός (81′ Ντιγκινί), Τόνσο, Πλατέλλας, Ντάουντα (55′ Λε Ταλέκ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρομαό, Ανδρούτσος (80′ Ρέτσος), Μανθάτης (85′ Νικολάου), Ελιουνούσι (55′ Φορτούνης), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εσπανιόλ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Νίκησαν οι Μαδριλένοι… αναβολή στέψης για τη «Μπάρτσα»
- Ίντερ – Πάρμα 2-0: Πρωταθλητές Ιταλίας για 21η φορά στην ιστορία τους οι «Νερατζούρι»
- Νίκολιτς: «Πρέπει να πολεμήσουμε μέχρι το τέλος»
- Μπενίτεθ: «Οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα»
- Παπάγου – Βίκος Ιωαννίνων 72-87: Πήρε τον τελικό και ανέβηκε στην GBL!
- Όλα τα γκολ της αγωνιστικής από τα πλέι-οφ και τα πλέι-άουτ της Super League (vids)
- Ελλάδα – Αυστραλία 10-13: Ηττήθηκε ξανά η Εθνική και θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στη Β’ φάση
- Η βαθμολογία της Super League: Στο +6 η ΑΕΚ, στο Conference ο Παναθηναϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 04.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-melquizedeque-32598114-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442