
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ δεν δίνει διερευνητική εντολή στο δεύτερο κόμμα
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανώφ, αρνήθηκε αργά το απόγευμα να δώσει την διερευνητική εντολή στον ηγέτη του δεύτερου σε εκλογικό ποσοστό κόμματος SDSM, του Ζόραν Ζάεφ, και πλέον η πολιτική κρίση στα Σκόπια εισέρχεται σε νέα φάση.
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανώφ, αρνήθηκε αργά το απόγευμα να δώσει την διερευνητική εντολή στον ηγέτη του δεύτερου σε εκλογικό ποσοστό κόμματος SDSM, του Ζόραν Ζάεφ, και πλέον η πολιτική κρίση στα Σκόπια εισέρχεται σε νέα φάση.
Αν και ο Ζόραν Ζάεφ του παρουσίασε τις υπογραφές 67 βουλευτών, από τις 61 που του είχε ζητήσει, οι οποίες έφταναν και περίσσευαν για να σχηματίσει κυβέρνηση, ο Γκιόργκι Ιβανώφ επικαλέσθηκε απειλή εναντίον της χώρας, λόγω της συνεργασίας του SDSN με τα αλβανικά κόμματα και αρνήθηκε να δώσει στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα την εντολή.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ ισχυρίσθηκε πως δεν δίνει την διερευνητική στον σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ διότι, όπως είπε, η συμφωνία μεταξύ SDSM και των αλβανικών κομμάτων εμπεριέχει στοιχεία της ατζέντας τους η οποία έχει γίνει γνωστή ως «πλατφόρμα των Τιράνων» και αν αυτή υλοποιηθεί απειλείται το Σύνταγμα της χώρας.
Όπως ανέφερε, δεν επιθυμεί να παραδώσει τη χώρα σε «ξένα κέντρα», υπογραμμίζοντας ότι η πλατφόρμα των αλβανικών κομμάτων αποφασίστηκε εκτός ΠΓΔΜ.
Κατόπιν αυτού, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, με το ενδεχόμενο των νέων εκλογών, να προβάλλει ως η πιθανότερη εκδοχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φαραντούρης: Το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος σοβαρός πόλος για τη συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας: Δράση με Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Ρεάλ – Χάποελ
- Πρωτομαγιά: Ο διπλός συμβολισμός της – Από τη γιορτή της φύσης στους εργατικούς αγώνες
- Πώς θα γλιτώσετε τους πλειστηριασμούς – Τα σημεία κλειδιά
- Η Μέριλ Στριπ, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κι ένα «μυστικό»
- Ινφαντίνο: «Το Ιράν θα παίξει στο Μουντιάλ»

