Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εντάσεις με συμμετοχή κουκουλοφόρων στη Ν. Φιλαδέλφεια για το γήπεδο της ΑΕΚ

Εντάσεις με συμμετοχή κουκουλοφόρων στη Ν. Φιλαδέλφεια για το γήπεδο της ΑΕΚ

Κλίμα έντασης παρατηρείται το τελευταίο τετραήμερο στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, από την παρουσία ομάδας νεαρών που αντιτίθενται στην άποψη της δημοτικής Αρχής γύρω από το ζήτημα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Η αντιπαράθεση των δύο πλευρών οδηγεί σε ακρότητες, όπως το σημερινό επεισόδιο σε βάρος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Πάνου, ο οποίος, εξερχόμενος του δημαρχιακού μεγάρου, κυνηγήθηκε από περίπου 10 κουκουλοφόρους νεαρούς που είχαν την πρόθεση να τον ξυλοκοπήσουν.

Κλίμα έντασης παρατηρείται το τελευταίο τετραήμερο στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, από την παρουσία ομάδας νεαρών που αντιτίθενται στην άποψη της δημοτικής Αρχής γύρω από το ζήτημα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Η αντιπαράθεση των δύο πλευρών οδηγεί σε ακρότητες, όπως το σημερινό επεισόδιο σε βάρος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Πάνου, ο οποίος, εξερχόμενος του δημαρχιακού μεγάρου, κυνηγήθηκε από περίπου 10 κουκουλοφόρους νεαρούς που είχαν την πρόθεση να τον ξυλοκοπήσουν.

Το γεγονός έρχεται ως φυσική συνέπεια του «κλίματος βίας και τρομοκρατίας που έχει επικρατήσει στο κέντρο της πόλης μας, υπό την ανοχή της Πολιτείας, την κάλυψη της ΠΑΕ ΑΕΚ και τη συγκάλυψη αρκετών μέσων ενημέρωσης», σημειώνουν δημοτικοί σύμβουλοι.

Σε ανακοίνωση του δήμου, αναφέρεται πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από «φερόμενους ως οπαδούς της ΑΕΚ» και ότι το κέντρο της πόλης «πολιορκείται» από ομάδα ατόμων που βανδαλίζουν δημοτικά κτίρια και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, καλούν σε συγκεντρώσεις έξω από το δημαρχείο και απειλούν όποιον περαστικό μπορεί θεωρητικά να έχει διαφορετική άποψη από αυτούς γύρω από το θέμα του γηπέδου. Σε μία πρωτοφανή επίδειξη ισχύος, επιχειρείται πειθαναγκασμός των «αντιφρονούντων», ενώ και η έκφραση διαφορετικής γνώμης θεωρείται πρόκληση.

Δεδομένης της κατάστασης, το σημερινό δημοτικό συμβούλιο αναβλήθηκε «μέχρι να διασφαλιστούν συνθήκες ομαλότητας στην πόλη», ενώ απευθύνεται έκκληση προς τα θεσμικά όργανα της πολιτείας και τη δικαιοσύνη, «να «αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διασφαλίσουν, όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και των συλλογικών οργάνων του Δήμου, αλλά και την ίδια την ασφάλεια αιρετών και των πολιτών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024