Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μαλαισία απαγγέλλει κατηγορίες σε δύο γυναίκες για τον φόνο του Κιμ

Η Μαλαισία απαγγέλλει κατηγορίες σε δύο γυναίκες για τον φόνο του Κιμ

Οι εισαγγελείς στη Μαλαισία θα απαγγείλλουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία κατά δύο γυναικών (από την Ινδονησία και το Βιετνάμ), σχετικά με την εμπλοκή τους στη δολοφονία του ετεροθαλή αδερφού του ηγέτη της Βορείου Κορέας. Οι δύο γυναίκες θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωπες ακόμα και με την ποινή του θανάτου εάν κριθούν ένοχες.

Οι εισαγγελείς στη Μαλαισία θα απαγγείλλουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία κατά δύο γυναικών (από την Ινδονησία και το Βιετνάμ), σχετικά με την εμπλοκή τους στη δολοφονία του ετεροθαλή αδερφού του ηγέτη της Βορείου Κορέας.

Οι δύο γυναίκες θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωπες ακόμα και με την ποινή του θανάτου εάν κριθούν ένοχες.

Οι δύο γυναίκες έχουν πει ότι πίστευαν πως συμμετείχαν σε τηλεοπτική φάρσα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, που ασκούσε κριτική στο καθεστώς εξουσίας της οικογένειας του και του ετεροθαλή αδερφού του, Κιμ Γιονγκ Ουν, δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, μετά την έκθεσή του στον νευροπαραλητικό χημικό παράγοντα VX, από τις δύο γυναίκες.

Το χημικό αυτό, έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ ως όπλο μαζικής καταστροφής και οι δύο γυναίκες φέρεται να ψέκασαν με αυτό το πρόσωπό του.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Μοχάμεντ Απαντί, δήλωσε ότι η απαγγελία των κατηγοριών κατά των δύο γυναικών θα γίνει την Τετάρτη, υπό το άρθρο 302 του ποινικού κώδικα που προβλέπει την θανατική ποινή. «Μπορώ να το επιβεβαιώσω» έγραψε ο ίδιος σε μήνυμά του στο πρακτορείο Reuters.

Αξιωματούχοι από τη Νότια Κορέα εκτιμούν ότι η δολοφονία οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από Βορειοκορεάτες πράκτορες, ενώ η Μαλαισία έχει ταυτοποιήσει οκτώ πολίτες της Βόρειας Κορέας ως υπόπτους, για την εμπλοκή τους στη δολοφονία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024