Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Και η Σλοβενία ψήφισε γκέι γάμο, χωρίς ωστόσο δικαίωμα υιοθεσίας

Και η Σλοβενία ψήφισε γκέι γάμο, χωρίς ωστόσο δικαίωμα υιοθεσίας

Το Κοινοβούλιο της Σλοβενίας κύρωσε το νόμο που επεκτείνει και στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα του γάμου, με την εξαίρεση ωστόσο του δικαιώματος στην υιοθεσία από κοινού. Ο πρώτος γάμος, δύο γυναικών, θα γίνει το Σάββατο. Η Λιουμπλιάνα είχε προχωρήσει στο τέλος του 2015 σε δημοψήφισμα για το θέμα, στο οποίο η πλειοψηφία είχε πει «όχι» στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια -κάτι που τηρείται με το νέο πλαίσιο.

Το Κοινοβούλιο της Σλοβενίας κύρωσε το νόμο που επεκτείνει και στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα του γάμου, με την εξαίρεση ωστόσο του δικαιώματος στην υιοθεσία από κοινού.

Η Λιουμπλιάνα είχε προχωρήσει στο τέλος του 2015 σε δημοψήφισμα για το θέμα, στο οποίο η πλειοψηφία είχε πει «όχι» στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια -κάτι που τηρείται με το νέο πλαίσιο.

Ο πρώτος γάμος, δύο γυναικών, θα γίνει το Σάββατο στο Μάριμπορ (τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας). Μέχρι στιγμής, όπως μεταδίδει το Reuters, δεν έχει προγραμματιστεί γάμος ομόφυλου ζευγαριού στην πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα.

Η Σλοβενία γίνεται έτσι άλλη μία χώρα της ΕΕ στην οποία διερύενεται το δικαίωμα του γάμου, αλλά το ζήτημα παραμένει αμφιλεγόμενο στην κοινή γνώμη αρκετών χωρών.

Η χώρα είχε προχωρήσει ήδη από το 2006 σε έναν τύπο αστικής ένωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Πλέον, τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να υιοθετούν από κοινού μόνο παιδί ενός από τους δύο συντρόφους από προηγούμενη σχέση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024