
Φόνος αδελφού Κιμ: Την Interpol καλεί η Μαλαισία, οργή από τη Βόρειο Κορέα
Η Μαλαισία ζήτησε από την Interpol να κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό των τεσσάρων υπόπτων για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της μαλαισιανής αστυνομίας. Την ίδια στιγμή, η Βόρειος Κορέα εκφράζει την οργή της για τη μαλαισιανή έρευνα και καθιστά υπεύθυνη για το θάνατο του «πολίτη» της -τον οποίο δεν κατονομάζουν τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ στην πρώτη τους δημόσια αναφορά για το θέμα.
Η Μαλαισία ζήτησε από την Interpol να κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό των τεσσάρων υπόπτων για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της μαλαισιανής αστυνομίας.
Την ίδια στιγμή, η Βόρειος Κορέα εκφράζει την οργή της για τη μαλαισιανή έρευνα και καθιστά υπεύθυνη για το θάνατο του «πολίτη» της -τον οποίο δεν κατονομάζουν τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ στην πρώτη τους δημόσια αναφορά για το θέμα.
Ο ετεροθαλής αδερφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας θεωρείται ότι δηλητηριάστηκε ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, την προηγούμενη εβδομάδα. Τόσο Νοτιοκορεάτες, όσο και Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι πρόκειται για σχέδιο δολοφονίας το οποίο υλοποίησαν πράκτορες της Βόρειας Κορέας.
Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές στη Μαλαισία, έχουν επίσης αποστείλει επίσημο αίτημα στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη χώρα, προκειμένου ν’ ανακρίνουν τον β’ γραμματέα της πρεσβείας, αλλά κι ένα στέλεχος των κρατικών αερογραμμών της Βόρειας Κορέας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Ενεργοποιήθηκε η ομάδα Δευκαλίων του ΓΕΕΘΑ
- Θεσσαλονίκη: Σκληρή ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Ωραιόκαστρο – Νέα μηνύματα 112
- Παραγουάη – Γαλλία 0-1: Στην 8άδα με Εμπαπέ (vid)
- Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αναφορές ότι οι φλόγες έχουν τυλίξει κατοικίες και βιομηχανικές μονάδες [βίντεο]
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ δηλώνει ότι ο Νετανιάχου «ξέρει ποιος είναι το αφεντικό»
- Άνοιξε το σκορ η Γαλλία με πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
