Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Νίκο Κούνδουρο

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Νίκο Κούνδουρο

Η ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του μεγάλου σύγχρονου Έλληνα σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου, που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017. Το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα www.ert.gr και στη διεύθυνση http://www.ert.gr/sti-mnimi-tou-nikou-koundourou-22-fevrouariou-2017/ το επεισόδιο με τίτλο «Νίκος Κούνδουρος 1956», από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Η ιστορία των χρόνων μου». Το συγκεκριμένο επεισόδιο, […]

Η ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του μεγάλου σύγχρονου Έλληνα σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου, που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017.

Το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα www.ert.gr και στη διεύθυνση http://www.ert.gr/sti-mnimi-tou-nikou-koundourou-22-fevrouariou-2017/ το επεισόδιο με τίτλο «Νίκος Κούνδουρος 1956», από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Η ιστορία των χρόνων μου».

Το συγκεκριμένο επεισόδιο, παραγωγής 2003, φιλοξενεί τον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο, ο οποίος αυτοπαρουσιάζεται εστιάζοντας την αφήγησή του στο 1956, χρονιά προβολής της ταινίας του «Ο Δράκος». Με σημείο αναφοράς την ταινία, η οποία υπήρξε σταθμός για τον ελληνικό κινηματογράφο, ο Νίκος Κούνδουρος μιλάει για την εποχή που γυρίστηκε, για τις διώξεις των κομμουνιστών και την αλλαγή του τοπίου της Αριστεράς με την ανάληψη της εξουσίας στη Σοβιετική Ένωση από τον Νικίτα Χρουστσόφ και την απομάκρυνση του Νίκου Ζαχαριάδη από την ηγεσία του ΚΚΕ. Παράλληλα, αναφέρεται στον κεντρικό ήρωα της ταινίας, «τον πανικόβλητο Ρωμιό της εποχής», που ενσαρκώνει ο Ντίνος Ηλιόπουλος, στην κακή υποδοχή που της επιφύλαξε η κριτική, αλλά και στην απήχηση που είχε στα λαϊκά στρώματα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής παρεμβάλλονται πλάνα από την ταινία «Ο Δράκος» και αρχειακό οπτικό υλικό με γεγονότα της εποχής, όπως η προικοδότηση απόρων κορασίδων από το βασιλικό ζεύγος, οι διαμαρτυρίες για τη σύλληψη και απαγωγή του εθνάρχη Κύπρου Μακαρίου, η διανομή δώρων σε μικρά παιδιά από την Οργάνωση των Πυθαγορείων των ΗΠΑ κ.ά.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία του συγκεκριμένου επεισοδίου είναι του Άγγελου Κοβότσου.

entertainment.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024