Συνάντηση Μέρκελ-Γιούνκερ στη σκιά επικρίσεων για τα γερμανικά πλεονάσματα
Ενώπιος ενωπίω ήλθε στο Βερολίνο η Άνγκελα Μέρκελ με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λίγες ώρες αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε επικρίνει για μία ακόμη φορά τα μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας, τα οποία, σύμφωνα με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, προκαλούν «σημαντικές οικονομικές, αλλά και πολιτικές στρεβλώσεις σε όλη την Ευρωζώνη». Στη γερμανική πρωτεύουσα αναμένεται το βράδυ της Πέμπτης και νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.
Ενώπιος ενωπίω ήλθε στο Βερολίνο η Άνγκελα Μέρκελ με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λίγες ώρες αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε επικρίνει για μία ακόμη φορά τα μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας, τα οποία, σύμφωνα με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, προκαλούν «σημαντικές οικονομικές, αλλά και πολιτικές στρεβλώσεις σε όλη την Ευρωζώνη».
Ο κοινοτικός επίτροπος κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση «να κάνει περισσότερα» για να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις και να εντείνει την εσωτερική ζήτηση.
Το 2016 οι γερμανικές εξαγωγές κατέγραψαν αύξηση-ρεκόρ, και μάλιστα για έβδομη συνεχή χρονιά, με αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να φτάσει για πρώτη φορά τα 253 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται στη γερμανική πρωτεύουσα και ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, για πρώτη φορά υπό τη νέα του ιδιότητα.
Ο Ταγιάνι θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ και τον απερχόμενο πρόεδρο της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στο Βερολίνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: Το «γαϊτανάκι» συνεχίζεται – Τι προβλέπει το αναθεωρημένο σχέδιο Τραμπ
- Τι να προσέχετε για να μην πέσετε θύμα απατεώνων στο διαδίκτυο – Οι οδηγίες της αστυνομίας
- Λουτσέσκου: «Παλέψαμε και σηκωθήκαμε ξανά – Πολύ σημαντικός ο βαθμός»
- Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Επίκειται ανατροπή της απαγόρευσης κινητήρων εσωτερικής καύσης
- ΕΚΠΑ: Ψηφιακή πλατφόρμα με τα ιστορικά πλημμυρικά δεδομένα σε όλη την Ελλάδα
- Η περιουσία της Σόφι Κινσέλα: Πώς η «βασίλισσα της ρομαντικής κομεντί» έχτισε μια αυτοκρατορία εκατομμυρίων