Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Παππάς: Τώρα η νομοθέτηση μέτρων και αντίμετρων

Νίκος Παππάς: Τώρα η νομοθέτηση μέτρων και αντίμετρων

«Δεν υπάρχουν υπό αίρεση μέτρα. Δεν υπάρχει προνομοθέτηση, αλλά κανονική νομοθέτηση των μέτρων που πιθανόν θα φέρουν κάποια επιβάρυνση, αλλά και εκείνων που θα είναι αντίβαρα αντίμετρα» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

«Δεν υπάρχουν υπό αίρεση μέτρα. Δεν υπάρχει προνομοθέτηση, αλλά κανονική νομοθέτηση των μέτρων που πιθανόν θα φέρουν κάποια επιβάρυνση, αλλά και εκείνων που θα είναι αντίβαρα αντίμετρα» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Νίκος Παππάς είπε: «ό,τι γίνει θα γίνει ταυτόχρονα. Οι ρυθμίσεις θα ισοφαρίζουν οποιαδήποτε επίπτωση θα έχουν τα μέτρα. Οποιαδήποτε παρέμβαση θα έχει ισχύ από το 2019 και τα μέτρα θα ψηφιστούν τώρα.»

Αναφορικά με το χρόνο κατά τον οποίο θα ψηφιστούν μέτρα και αντίμετρα από την Βουλή, σημείωσε ότι αυτό θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών συζητήσεων και εξέφρασε την ελπίδα η νομοθέτηση να γίνει «μέσα στον Μάρτιο».

Σχετικά με τις λεπτομέρειες της χθεσινής συμφωνίας στο Eurogroup και τις συζητήσεις που θα λάβουν χώρα στην Αθήνα, ανέφερε ότι, «απαιτήσαμε και καταφέραμε την πολιτική συμφωνία για το πλαίσιο στο οποίο πρόκειται τα τεχνικά κλιμάκια να κινηθούν. Δεν μπορούν οι τεχνοκράτες να παρεκκλίνουν από την πολιτική συμφωνία».

Επέμεινε ότι «δεν πέρασαν οι αξιώσεις των δανειστών για περαιτέρω λιτότητα», συμπληρώνοντας πως «το πρόγραμμα προχωρά όπως έχει διαμορφωθεί τον περασμένο Ιούλιο».

Ερωτηθείς αν θα υπάρχουν αντίμετρα για τη μείωση των συντάξεων, απάντησε ότι «ξεκινάμε με τη θέση ότι έχει ολοκληρωθεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και όποιες παρεμβάσεις θα είναι οριακές. Τη δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης για μείωση και κατάργηση του ΕΚΑΣ δεν καταφέραμε να την ανατρέψουμε, όπως δώσαμε την 13η σύνταξη και την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.»

Ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει δυνατότητα δημοσιονομικών παρεμβάσεων οι οποίες θα αλλάξουν το μείγμα πολιτικής. Παρεμβάσεις οι οποίες θα μας επιτρέψουν να μετατοπίσουμε τα βάρη από τους μη έχοντες στους έχοντες», ενώ παραδέχτηκε πως η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα και η μείωση στην ενέργεια μπορούν να αποτελέσουν αντίμετρα στη μείωση του αφορολόγητου, που θα ισχύσει από το 2019.

Αναφορικά με τα εργασιακά εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η ελληνική πλευρά προσέρχεται στη συζήτηση με τα πλεονεκτήματα της Επιτροπής των Σοφών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου», καθώς και την αισιοδοξία ότι «θα επαναφέρουμε τις συλλογικές συμβάσεις και δεν θα απελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024