Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γνωρίστε τη λίμνη Μπελέτσι «Εντός Αττικής»

Γνωρίστε τη λίμνη Μπελέτσι «Εντός Αττικής»

Η νέα εκπομπή «Εντός Αττικής», προτείνει αποδράσεις -τι άλλο;- εντός Αττικής και μας προσκαλεί να γνωρίσουμε -και να ξαναθυμηθούμε- τον πρώτο νομό της χώρας, τον πιο πυκνοκατοικημένο και λιγότερο χαρτογραφημένο. Περίπου 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας υπάρχουν μέρη που δημιουργούν στον τηλεθεατή-επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται ώρες μακριά από την πόλη. Μέρη που […]

Η νέα εκπομπή «Εντός Αττικής», προτείνει αποδράσεις -τι άλλο;- εντός Αττικής και μας προσκαλεί να γνωρίσουμε -και να ξαναθυμηθούμε- τον πρώτο νομό της χώρας, τον πιο πυκνοκατοικημένο και λιγότερο χαρτογραφημένο.

Περίπου 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας υπάρχουν μέρη που δημιουργούν στον τηλεθεατή-επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται ώρες μακριά από την πόλη. Μέρη που μπορεί να είναι δύο βήματα από το σπίτι του ή σε σχετικά κοντινή απόσταση και ενδεχομένως να μην έχουν πέσει στην αντίληψή του ότι υπάρχουν.

Εύκολα προσβάσιμα και με το ελάχιστο οικονομικό κόστος, καθοριστική παράμετρος στον καιρό της κρίσης, για μια βόλτα, για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων.
Τα επεισόδια της σειράς σαν ψηφίδες συνθέτουν ένα μωσαϊκό, χάρη στο οποίο αποκαλύπτονται γνωστές ή πλούσιες φυσικές ομορφιές της Αττικής.

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, στις 17:15, η 5η εκπομπή αςσχολείται με τη «Λίμνη Μπελέτσι». Πρόκειται για ένα road trip σε μια υδάτινη κιθάρα και δύο «αγκαλιές» της Πάρνηθας.
Στις ανατολικές χαμηλές πλαγιές της Πάρνηθας υπάρχουν πολλοί μικροί παράδεισοι προς ανακάλυψη. Η λίμνη Μπελέτσι και η γύρω δασική περιοχή είναι ένας από εκείνους που σε περιμένουν για να σου γεμίσουν μια ημερήσια απόδραση και να σου δώσουν αφορμές και για επόμενη… ή και περισσότερες.

Είναι μια λίμνη που έγινε κατά λάθος ακριβώς κάτω από τη βουνοκορφή Μπελέτσι της Πάρνηθας. Έχει όμως και δεύτερη ονομασία με δύο εκδοχές. Το σημείο προσφέρεται για πικνικ, να παίξουν τα παιδιά στην παιδική χαρά που έχει, ενώ για τους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων οι επιλογές που προσφέρονται είναι πολλές. Χάρη στα μονοπάτια και στις δασικές διαδρομές, τα σημεία θέας, μπορείς να κάνεις πεζοπορία, τζόγκινγκ βουνού, ποδήλατο βουνού, παρατήρηση πουλιών. Αλλά και ο ήχος της λίμνης για τους ολιγαρκείς μια χαρά είναι.

Οι ανήσυχοι, από τη λίμνη Μπελέτσι, μπορούν να συνεχίσουν με βόρεια κατεύθυνση προς το ξωκλήσι του Αγίου Μερκουρίου, στο όποιο φθάνει κάποιος από βατό χωματόδρομο. Μια τοποθεσία σ’ ένα άνοιγμα του δάσους, ψυχοθεραπευτική. Με υπαίθρια καθιστικά και πηγή με νερό πόσιμο, που αναβλύζει από τα έγκατα του βουνού. Με τα πόδια, αν επιθυμεί κάποιος, μπορεί να συνεχίσει μέχρι το ξωκλήσι του προφήτη Ηλία σ’ ένα φυσικό μπαλκόνι με θέα το πέρασμα της Μαλακάσας.

H με διαστάσεις road trip απόδραση «Εντός Αττικής» ολοκληρώνεται με τερματισμό στον σιδηροδρομικό σταθμό Σφενδάλης και το γαστριμαργικό μυστικό που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τα πέτρινα κτίρια του σταθμού.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Χρήστος Ν.Ε. Ιερείδης.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκάβαλος.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος.
Ηχοληψία: Κοσμάς Πεσκελίδης.
Διεύθυνση παραγωγής: Ζωή Κανελλοπούλου.
Παραγωγή: Άννα Κουρελά- View Studio.

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024