Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όριο στον αριθμό των τουριστών θέλει ο περιφερειάρχης του Βένετο

Όριο στον αριθμό των τουριστών θέλει ο περιφερειάρχης του Βένετο

Αριθμητικό όριο τουριστών στη Βενετία ζητά ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Τζάια -και στέλεχος της Λέγκας του Βορρά-, σε άρθρο του στην εφημερίδα Corriere della Sera. Το άρθρο έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών που δείχνουν ημίγυμνους τουρίστες να κυκλοφορούν στα σοκάκια της Βενετίας και να βουτούν στα κανάλια της.

Αριθμητικό όριο τουριστών στη Βενετία ζητά ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Τζάια, σε άρθρο του στην εφημερίδα Corriere della Sera.

«Πιστεύω στο αριθμητικό όριο. Η Βενετία δεν μπορεί να αντέξει πάνω από ένα συγκεκριμένο αριθμό τουριστών την ημέρα, κάτι που σημαίνει ότι οι ροές πρέπει να ρυθμιστούν με ακριβή τρόπο στα δυο σημεία εισόδου στην Βενετία: την πλατεία Ρόμα και τον σιδηροδρομικό σταθμό», γράφει ο περιφερειάρχης.

Παράλληλα, θεωρεί ότι ο κάθε επισκέπτης θα μπορούσε να δίνει έναν οβολό για την συντήρηση της πόλης, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι η πρόσβαση στην Γαληνοτάτη πρέπει να συνδεθεί με το εισόδημα το κάθε ιταλού ή ξένου επισκέπτη.

Η παρέμβαση του περιφερειάρχη συνδέεται και με την δημοσιοποίηση εικόνων από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης που δείχνουν τουρίστες ημίγυμνους να κυκλοφορούν στα σοκάκια της Βενετίας, να κοιμούνται στις πλατείες και να βουτάνε στα κανάλια της.

Ο περιφερειάρχης του Βένετο και στέλεχος της Λέγκα του Βορρά ζητά παράλληλα να μην επιτρέπεται στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια να φτάνουν μέχρι την Βενετία και αναφέρει ότι «για το θέμα αυτό, τρία διαφορετικά υπουργεία έχουν ξεκινήσει γραφειοκρατικό πόλεμο».

Ο Λούκα Τζάια προτείνει τέλος να θεσμοθετηθεί αυτονομία για την περιφέρεια του Βένετο, στα γενικότερα πλαίσια ενός ομόσπονδου ιταλικού κράτους, με την λογική κυρίως ότι η περιοχή της οποίας προΐσταται, έχει δείξει μεγάλη ικανότητα στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Η τελευταία αυτή πρόταση για ομοσπονδοποίηση του ιταλικού κράτους έχει ωστόσο απορριφθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, πλην της Λέγκας του Βορρά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024