
Δεν κλείνει η γαλλική εισαγγελία τον φάκελο για τον Φιγιόν
Συνεχίζει η γαλλική οικονομικη εισαγγελία την έρευνα σε βάρος του Φρανσουά Φιγιόν για το «Penelope Gate», το σκάνδαλο για την εικονική απασχόληση (και γενναία αμοιβή, με κρατικά κεφάλαια) της συζύγου του. Η υπόθεση έχει θέσει υπό τεράστια πίεση τον υποψήφιο της Δεξιάς για την γαλλική προεδρία, καταβαραθρώνοντάς τον στις δημοσκοπήσεις -ενώ προηγουμένως ήταν φαβορί- ενώ στο στρατόπεδό ακούγονται επίμονα φωνές για αλλαγή υποψηφίου.
Δεν κλείνει η γαλλική οικονομικη εισαγγελία την έρευνα σε βάρος του Φρανσουά Φιγιόν για το «Penelope Gate», το σκάνδαλο για την εικονική απασχόληση (και γενναία αμοιβή, με κρατικά κεφάλαια) της συζύγου του, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.
Η υπόθεση έχει θέσει υπό τεράστια πίεση τον υποψήφιο της Δεξιάς για την γαλλική προεδρία, καταβαραθρώνοντάς τον στις δημοσκοπήσεις -ενώ προηγουμένως ήταν φαβορί- ενώ στο στρατόπεδό ακούγονται επίμονα φωνές για αλλαγή υποψηφίου.
Στην ανακοίνωση της εισαγγελίας αναφέρεται ότι «η πληθώρα των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί δεν επιτρέπει, σε αυτό το στάδιο, να εγκαταλειφθεί η έρευνα.
Ο εισαγγελέας δεν ανακοίνωσε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της έρευνας, αλλά μεταξύ των επιλογών του ήταν η εγκατάλειψη της έρευνας, ο διορισμός δικαστικού ανακριτή ή η απευθείας παραπομπή σε δίκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Μεξικό – Αγγλία 2-3: Μπέλινγκχαμ και Κέιν έστειλαν τα «λιοντάρια» στα προημιτελικά μετά από «τρελή» ματσάρα!
- Πρώην Μις Ελβετία: «Η Ιβάνα Τραμπ είχε τον ρόλο της Μάξγουελ στον κύκλο του Έπσταϊν»
- Παγίδα: Γιατί μας «αρέσουν» τόσο πολύ οι κακές συνήθειες;
- Καύσωνας στην Ευρώπη: Η μάχη για τον κλιματισμό σε μια ήπειρο που υπερθερμαίνεται
- Το Netflix φέρνει το εργοστάσιο του Γουίλι Γουόνκα στην πραγματικότητα – Φόρος τιμής στον Τζιν Γουάιλντερ
- EE: Οι Ευρωπαίοι αμφιβάλλουν αν μπορούν να αμυνθούν μόνοι τους – Θα έπρεπε, λένε οι Έλληνες






