
To Εθνικό Θέατρο στις φυλακές Κορυδαλλού
...
Το Εθνικό Θέατρο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής)στο πλαίσιο της νέας, πρωτοπόρας για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, συνεργασίας τους, συμφώνησαν τη δημιουργία ενός θεατρικού εργαστηρίου μέσα στη Φυλακή Κορυδαλλού. Μέσω της συνεργασίας αυτής το μεν Εθνικό Θέατρο, υλοποιώντας την κοινωνική του πολιτική, αποσκοπεί στο να διευκολύνει την πρόσβαση στη θεατρική τέχνη ομάδων που δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή, το δε Υπουργείο Δικαιοσύνης αποβλέπει στη συνέχιση της πολιτικής του για το «άνοιγμα της φυλακής» προς την κοινωνία και τη δημιουργική απασχόληση των κρατουμένων.
Στη θεατρική ομάδα που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία αυτή μέσα στη Φυλακή Κορυδαλλού συμμετέχουν 20 κρατούμενοι και η ηθοποιός Ασημίνα Αναστασοπούλου, ενώ εμψυχωτής της δράσης είναι ο σκηνοθέτης του Εθνικού Θεάτρου, Στρατής Πανούριος. Η εν λόγω ομάδα προετοιμάζει μια διασκευή της «Τρικυμίας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, με σκοπό στα τέλη του Ιουνίου 2017 να δοθεί σειρά παραστάσεων μέσα στους χώρους του σωφρονιστικού ιδρύματος.
Επίσης το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει στις φυλακές Κορυδαλλού τις τέσσερις θεατρικές παραστάσεις της δράσης «Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο» οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το μουσείο Μπενάκη.
entertainment.in.gr
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σέρρες
- Μπορεί μια πίτσα να μαρτυρήσει πότε δουλεύετε υπερωρίες και πότε έρχεται γεωπολιτικός «σεισμός»;
- LIVE: Ολυμπιακός – Φορτούνα Σιτάρντ
- Καιρός: Έρχονται τα πρώτα 40άρια: Μίνι καύσωνας και μετά βροχές και καταιγίδες
- Τσίπρας: Αλλάζουμε τον τρόπο που κάνουμε πολιτική – Το backstage πριν τη συζήτηση με τα μέλη της ΕΛΑΣ
- Ολυμπιακός: Η 11άδα του για το φιλικό παιχνίδι με τη Φορτούνα Σιτάρντ

