Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασανισμούς και «επιστροφή στο χθες» επιρρίπτει στην Τυνησία η Διεθνής Αμνηστία

Βασανισμούς και «επιστροφή στο χθες» επιρρίπτει στην Τυνησία η Διεθνής Αμνηστία

Βασανιστήρια, αυθαίρετες συλλήψεις, αυταρχικά μέτρα καταστολή και αντίποινα σε συγγενείς υπόπτων καταλογίζει η Διεθνής Αμνηστία στις αρχές Τυνησίας, επικρίνοντας τις πρακτικές των υπηρεσιών ασφαλείας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Η οργάνωση υποστηρίζει ότι η χώρα -η μοναδική στην οποία η λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» δεν κατέληξε σε χάος ή σε «παλινόρθωση» των προηγούμενων δυνάμεων- επιστρέφει στις «κτηνώδεις μεθόδους του παρελθόντος».

Βασανιστήρια, αυθαίρετες συλλήψεις, αυταρχικά μέτρα καταστολή και αντίποινα σε συγγενείς υπόπτων καταλογίζει η Διεθνής Αμνηστία στις αρχές Τυνησίας, επικρίνοντας τις πρακτικές των υπηρεσιών ασφαλείας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι η χώρα -η μοναδική στην οποία η λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» δεν κατέληξε σε χάος ή σε «παλινόρθωση» των προηγούμενων δυνάμεων- επιστρέφει στις «κτηνώδεις μεθόδους του παρελθόντος».

Στην Τυνησία παραμένει σε ισχύ η περίοδος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που είχε κηρυχθεί το Νοέμβριο του 20115 έπειτα από επίθεση με στόχο την προεδρική φρουρά το Νοέμβριο.

Η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει σε αναφορά της που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα πως οι τυνησιακές Αρχές, υπό το πρόσχημα της μάχης κατά της τρομοκρατίας, προχωρά σε βασανισμούς υπόπτων και κρατουμένω, αυθαίρετες συλλήψεις χωρίς εντάλματα (ακόμη και στη μέση της νύχτας), περιορισμούς της ελευθερίας μετακίνησης υπόπτων, μέχρι και καταπίεση συγγενών τους.

Η αναφορά, η οποία βασίζεται σε 23 διαπιστωμένες -κατά την Αμνηστία- περιπτώσεις βασανισμών και κακοποίησης κρατουμένων, υποστηρίζει χαρακτηριστικά πως η Τυνησία επιστρέφουν «σε ανησυχητικό βαθμό» σε «κτηνώδεις μεθόδους του παρελθόντος».

Η απαγόρευση των βασανιστηρίων, τονίζει, «δεν μπορεί να αναστελεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», αναφερόμενη στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024