
Απίστευτη γκάφα: Οι Αμερικανοί έπαιξαν τον ύμνο των ναζί σε διεθνές τουρνουά τένις
Σε γκάφα ολκής υπέπεσε η Αμερικανική Ομοσπονδία Τένις (USTA) και αναγκάστηκε να απολογηθεί καθώς πριν από αγώνα του Fed Cup στο Μάουι της Χαβάης ακούστηκε ο ύμνος της ναζιστικής Γερμανίας. Ο τενόρος που παρεβρέθηκε στη διοργάνωση τραγούδησε χαρακτηριστικά τους στίχους «Deutschland, Deutschland uber alles, uber alles in der Welt», οι οποίοι, αν και είχαν γραφτεί […]
Σε γκάφα ολκής υπέπεσε η Αμερικανική Ομοσπονδία Τένις (USTA) και αναγκάστηκε να απολογηθεί καθώς πριν από αγώνα του Fed Cup στο Μάουι της Χαβάης ακούστηκε ο ύμνος της ναζιστικής Γερμανίας.
Ο τενόρος που παρεβρέθηκε στη διοργάνωση τραγούδησε χαρακτηριστικά τους στίχους «Deutschland, Deutschland uber alles, uber alles in der Welt», οι οποίοι, αν και είχαν γραφτεί πριν το καθεστώς των Ναζί, συνδέθηκαν με το Τρίτο Ράιχ και την Γερμανία του Χίτλερ.
Η συγκεκριμένη στροφή του τραγουδιού θεωρείται αναχρονιστική και οι Γερμανοί την έχουν αφαιρέσει από τον εθνικό τους ύμνο όπου έχουν κρατήσει μόνο την τρίτη στροφή. Ο εν λόγω τενόρος για άγνωστο λόγο αποφάσισε να ξεκινήσει… την παλιά έκδοση!
«Είναι η χειρότερη εμπειρία που μου έχει συμβεί. Ήταν τρομακτικό και σοκαριστικό. Είμαστε στο 2017 και συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στις ΗΠΑ, δεν γίνεται να συμβαίνει. Είναι ντροπιαστικό», τόνισε η Γερμανίδα τενίστρια Αντρέα Πέτκοβιτς.
Από την πλευρά της, η USTA απολογήθηκε για το συμβάν, τονίζοντας ότι: «Σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να δείξουμε έλλειψη σεβασμού. Αυτό το λάθος δεν θα συμβεί ξανά και ο σωστός ύμνος θα ακούγεται για τα υπόλοιπα ματς του πρώτου γύρου».
Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός ότι οι Γερμανίδες τενίστριες έψαλλαν τον νέο ύμνο και όχι αυτόν που έχει ταυτιστεί με την περίοδο που ο Χίτλερ βρισκόταν στην εξουσία.

- Βρετανία: O Μπέρναμ καταργεί τον φόρο στους λογαριασμούς ενέργειας
- Ευλογιά προβάτων: Εννέα κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
- «Δικαιοσύνη για τα Τέμπη»: Πανό από συγγενείς και πολίτες έξω από το δικαστήριο
- Έπσταϊν: Ακόμη μια γυναίκα υποστηρίζει ότι συνέχιζε τους βιασμούς ενώ εξέτιε την ποινή του
- Έφτασε στο Μεξικό ο Πινέδα: «Ο Αλμέιδα ξέρει πόσο τον εκτιμώ, ήρθα στη Μοντερέι για να δουλέψω σκληρά» (vid)
- Aγορά εργασίας: Αύξηση ανεργίας με ταυτόχρονη αύξηση της απασχόλησης και της συμμετοχής



