Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προβολή και συναυλία για την ημέρα των ερωτευμένων στο Σταύρος Νιάρχος

Προβολή και συναυλία για την ημέρα των ερωτευμένων στο Σταύρος Νιάρχος

...

Στις 14 Φεβρουαρίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μας προσκαλεί να γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα των ερωτευμένων, είτε μόνοι είτε με το άλλο μας μισό, παρακολουθώντας την προβολή της ταινίας ‘Χαμένοι στη μετάφραση’ και απολαμβάνοντας μια συναυλία από τους The Wedding Singers.

Την Τρίτη 14/2, στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ, θα προβληθεί μία αναπάντεχη ερωτική ιστορία για τις πιθανότητες της ζωής. Στην ταινία της Sofia Coppola «Χαμένοι στη μετάφραση» η Charlotte και ο Bob θα γνωριστούν στο εξωτικό Τόκυο και θα ζήσουν έναν ανεκπλήρωτο έρωτα γεμάτο έντονα συναισθήματα, αλλά και παρεξηγήσεις.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα πάρουν οι The Wedding Singers οι οποίοι θα μετατρέψουν τον Πύργο των Βιβλίων στο πιο πολύχρωμο πάρτυ της πόλης. Με ένα non-stop mix από διασκευές των ‘90s και την απαραίτητη δόση αστερόσκονης θα μας παρασύρουν να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε στους ξέφρενους ρυθμούς τους, προσκαλώντας μας όλους να γιορτάσουμε την αγάπη.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρόσβασή σας στο ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στο http://www.snfcc.org/visitors-center/planning-your-visit/?lang=el

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Αναλυτικές πληροφορίες για το συνολικό προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org/events.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος το οποίο την τρέχουσα περίοδο έχει τη διαχείριση του έργου, έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσα από τον προγραμματισμό αυτό, ο οποίος περιλαμβάνει αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, το Ίδρυμα φιλοδοξεί να ενισχύσει τον ανοιχτό διάλογο γύρω από το ΚΠΙΣΝ και να θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων, οι οποίες θα συντροφεύσουν το έργο κατά την επίσημη λειτουργία του από το Ελληνικό Δημόσιο, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

LOVE CENTRAL
Χαμένοι στη μετάφραση (2003)
Τρίτη 14.02. 2017, 19.30, ΦΑΡΟΣ
Ένας ώριμος κινηματογραφικός star του Χόλυγουντ φτάνει στο Τόκυο για τα γυρίσματα διαφημιστικού τοπικής φίρμας… ουίσκι. Μια νεαρή απόφοιτος κολεγίου σκοτώνει τον χρόνο της σε δωμάτιο ξενοδοχείου, συνοδεύοντας τον celebrity φωτογράφο – σύντροφό της. Άυπνοι και οι δύο, θα συναντηθούν στο bar του ξενοδοχείου, θα τραγουδήσουν karaoke, θα φάνε μαζί, θα εξομολογηθούν πράγματα που θα τους φέρουν κοντά, κι ένα πρωί εκείνος θα της ψιθυρίσει κάτι στο αυτί. Instant classic ρομάντζο για τους teens των ΄00s, η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα της Coppola τιμήθηκε με το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου, υμνώντας τις πιθανότητες της ζωής.
Σκηνοθεσία: Sofia Coppola

The Wedding Singers
Τρίτη 14.02. 2017, 21.00, ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Όταν οι Black Eyed Peas κυκλοφορούσαν το 2011 το Party all the time, ανεπιβεβαίωτες φήμες, κάτι σαν αστικός μύθος, ανέφεραν πως εμπνεύστηκαν από ένα WedSin live show, το οποίο έτυχε να παρακολουθήσουν στο σύντομο πέρασμά τους από την Αθήνα! Κάπως έτσι μπορεί κάποιος να περιγράψει ένα live των The Wedding Singers: Μια επίθεση αγάπης, χορού, αστερόσκονης, χορευτικής διάθεσης, με βάση τα ’90s. Έχοντας γυρίσει όλη την Ελλάδα, παίζοντας σε χώρους από τρύπες μέχρι αρένες και από γάμους μέχρι παραδοσιακά πανηγύρια, οι Wedding Singers, έχουν αποδείξει ένα πράγμα μόνο. Πως με το non-stop-mix τους από ’90s διασκευές μπορούν να μετατρέψουν κάθε χώρο που παίζουν, στο μεγαλύτερο πάρτυ της εκάστοτε πόλης.

Λάμπης Κουντουρόγιαννης: Ηλ. κιθάρα, φωνή
Χρήστος Αλεξάκης: Πλήκτρα
Θοδωρής Μαυρογιώργης: Φωνή, ηλ.κιθάρα
Αλέξης Σταυρόπουλος: Τύμπανα

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:
 Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας, που ισχύει από 1η Νοεμβρίου είναι: Πάρκο Σταύρος Νιάρχος 06.00 – 20.00 (μέχρι 31.3), Στίβος, Αγορά, Φάρος 06.00 – 00.00, Κέντρο Επισκεπτών 09.00 – 22.00.

 Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού – Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης. Επιπλέον, κάθε Παρασκευή από τις 14.30 έως τα μεσάνυχτα, και κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 06.00 έως τα μεσάνυχτα τα δρομολόγια του shuttle bus πραγματοποιούνται κάθε 30 λεπτά, ακριβώς και μισή. Η υπηρεσία δεν εξυπηρετεί τις καθημερινές προγραμματισμένες ξεναγήσεις στο ΚΠΙΣΝ. Κάθε Κυριακή, από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00, τα δρομολόγια πραγματοποιούν μόνο τη διαδρομή ΚΠΙΣΝ – Συγγρού Φιξ και αντίστροφα, λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο πλαίσιο της τελετής ‘Αλλαγής Φρουράς’ στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται καθημερινά, εφόσον το επιτρέπουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Σε περίπτωση έκτακτων ρυθμίσεων τα δρομολόγια ενδέχεται να τροποποιηθούν.

 To parking, χωρητικότητας 1.000 θέσεων, λειτουργεί προσωρινά χωρίς χρέωση ενώ σε δεύτερο χρόνο προβλέπεται να υπάρχει αντίτιμο. Οι ώρες λειτουργίας του parking είναι από τις 06.00 έως τις 00.00.

 Για την άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών, λειτουργούν στους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ προσωρινά καντίνες, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα λειτουργούν, σε μόνιμη βάση, εστιατόριο και καφέ.

 Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi. Tο όνομα του δικτύου είναι SNFCC-FREE-WIFI.

 Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ (Άτομα με Αναπηρία) και αμαξίδια, ενώ παράλληλα έχουν τοποθετηθεί golf carts που εξυπηρετούν την μετακίνηση των ΑμΕΑ στο χώρο του Πάρκου.

 Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Η διάκριση πιστοποιήθηκε από το Αμερικανικό Συμβούλιο Πρασίνων Κτιρίων (U.S. Green Building Council – USGBC), τον οργανισμό που ανέπτυξε το κορυφαίο διεθνές σύστημα πιστοποίησης πρασίνων κτιρίων LEED. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση αποτελεί μια μοναδική διάκριση η οποία επιτυγχάνεται μέσα από μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

 Βάσει της σχετικής οδηγίας για την απόκτηση της περιβαλλοντικής πιστοποίησης LEED, το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους κλειστούς χώρους του ΚΠΙΣΝ καθώς και σε απόσταση 8 μ από τα εξωτερικά ανοίγματα των κτιρίων. Στους λοιπούς ανοιχτούς χώρους του ΚΠΙΣΝ το κάπνισμα δεν απαγορεύεται. Ωστόσο, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η προώθηση του υγειούς τρόπου ζωής παραμένουν βασικές αξίες στις οποίες έχει αναπτυχθεί το ΚΠΙΣΝ. Στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να απολαύσουν το Πάρκο χωρίς να καπνίσουν κατά την διάρκεια παραμονής τους στους χώρους του. Σε περίπτωση που οι επισκέπτες επιθυμούν να καπνίσουν παρακαλούνται να σεβαστούν τον χώρο και να χρησιμοποιούν τα σταχτοδοχεία δαπέδου που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.

entertainment.in.gr

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024