Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα διοίκηση στον ΑΔΜΗΕ

Νέα διοίκηση στον ΑΔΜΗΕ

Έληξε απόψε η εκκρεμότητα της αντικατάστασης της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ, καθώς, ύστερα από παρέμβαση του βασικού μετόχου (ΔΕΗ), πραγματοποιήθηκε η αντικατάσταση των κ.κ. Κορωνιωτάκη και Μπλάνα από τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα.

Έληξε απόψε η εκκρεμότητα της αντικατάστασης της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ, καθώς, ύστερα από παρέμβαση του βασικού μετόχου (ΔΕΗ), πραγματοποιήθηκε η αντικατάσταση των κ.κ. Κορωνιωτάκη και Μπλάνα από τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα:

Σε συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ, αποφασίστηκε η τοποθέτηση του Γιάννη Καμπούρη και της Αικ. Βάσιου ως νέων μελών στο ΔΣ. Καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο Αθ. Κορωνίδης, που ήταν ήδη μέλος του ΔΣ, ενώ διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο κ. Καμπούρης.

Οι αμοιβές των κ. Κορωνιωτάκη και Μπλάνα υπολογίστηκαν με βάση τα δεδομένα που ίσχυαν πριν αποφασιστούν οι αυξήσεις στις αποδοχές τους, που αποτέλεσαν και την αιτία για την αντικατάστασή τους.

Ο τέως πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Μαν. Κορωνιωτάκης, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, κάτι που δεν έχει πράξει ο κ. Μπλάνας ο οποίος αντικαταστάθηκε.

Στο μεταξύ, διευκρινίσεις για την υπόθεση των αμοιβών της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ δίνουν με δήλωσή τους τα μέλη του εποπτικού συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ που προέρχονται από τη ΔΕΗ.

Αναλυτικά σχετικά με το θέμα των αμοιβών του προέδρου του ΑΔΜΗΕ Εμμανουήλ Κορωνιωτάκη και του διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ Ιωάννη Μπλάνα αναφέρουν τα εξής:

  • Ουδέποτε εγκρίθηκε ο προσδιορισμός του ύψους των αμοιβών του προέδρου του ΑΔΜΗΕ κ. Εμμ. Κορωνιωτάκη και του διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ κ.Ι. Μπλάνα στα ποσά που δημοσιεύτηκαν στον τύπο και όπως πληροφορηθήκαμε εισέπραξαν.
  • Ουδέποτε περιήλθε σε γνώση μας, αλλά ούτε και σε γνώση του εποπτικού συμβουλίου, πριν την εκταμίευση των ποσών αυτών, ότι οι καταβληθείσες αμοιβές αναπροσαρμόστηκαν και δη αναδρομικά στο ύψος των ποσών που είδε το φως της δημοσιότητας.
  • Είναι προφανές ότι ποτέ δεν ήταν στη βούληση του νομοθέτη, μετά το 2010, ο καθορισμός των αμοιβών προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων δημοσίων επιχειρήσεων σε αυτά τα ύψη.
  • Η υπ’αρ. 43/29.7.2016 απόφαση του εποπτικού συμβουλίου, που μεταξύ άλλων προενέκρινε τις αμοιβές των ανωτέρω προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου για την περίοδο από 1.1 έως 31.12.2016, έλαβε υπόψη τα μέχρι τότε εισπραχθέντα ποσά, και υπέκειτο σε περαιτέρω ακριβή προσδιορισμό κατά το άρ.21 του καταστατικού που προβλέπει προσδιορισμένη κατά ποσό και ανά σύμβουλο του ΔΣ αμοιβή ή/και αποζημίωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024