Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Moody's: Ρίσκο πρόωρων, νέας διαπραγμάτευσης μετά τη γερμανική κάλπη

Moody’s: Ρίσκο πρόωρων, νέας διαπραγμάτευσης μετά τη γερμανική κάλπη

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's θεωρεί ότι το αδιέξοδο γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών, όπως και τον κίνδυνο «επαναδιαπραγμάτευσης» του ελληνικού προγράμματος μετά τις γερμανικές εκλογές του φθινοπώρου. Το αδιέξοδο μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ είναι «πιστοληπτικά αρνητικό» για την Αθήνα, αναφέρει η Moody's.

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s θεωρεί ότι το αδιέξοδο γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών, όπως και τον κίνδυνο «επαναδιαπραγμάτευσης» του ελληνικού προγράμματος μετά τις γερμανικές εκλογές του φθινοπώρου.

Το αδιέξοδο μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης είναι «πιστοληπτικά αρνητικό» για την Ελλάδα, ανέφερε σε σημείωμά του ο οίκος, λέγοντας πως ενέχει «αριθμό κινδύνων» για την Αθήνα καθώς πιέζει την κυβέρνηση να πάρει περισσότερα μέτρα.

Η κατάσταση, διευκρίνισε ο οίκος, «αυξάνει το ρίσκο πρόωρων εκλογών, δεδομένου του πολιτικού κόστους για την κυβέρνηση και της ισχνής της πλειοψηφίας στη Βουλή».

Επιπλέον, σημειώνει ο οίκος, το αδιέξοδο αυξάνει το ρίσκο να χρειαστεί να τύχει επαναδιαπραγμάτευσης το πρόγραμμα για το χρέος μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου».

Το σημείωμα του οίκου, αναφέρει το Reuters, δεν συνιστά επανεκτίμηση της ελληνικής πιστοληπτικής αξιολόγησης, η οποία βρίσκεται στο Caa3 με σταθερές προοπτικές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024