Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα ζητάει 4ο μνημόνιο και δεν θα μας δίνουν

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα ζητάει 4ο μνημόνιο και δεν θα μας δίνουν

«Αν τα πράγματα αφεθούν να εξελιχθούν χωρίς αλλαγή στο μίγμα της οικονομικής πολιτικής και χωρίς αλλαγή ταχυτήτων από την κυβέρνηση, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές, είναι ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητάει ένα 4ο μνημόνιο, το οποίο μπορεί να μην της το δίνουν» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

«Αν τα πράγματα αφεθούν να εξελιχθούν χωρίς αλλαγή στο μίγμα της οικονομικής πολιτικής και χωρίς αλλαγή ταχυτήτων από την κυβέρνηση, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές, είναι ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητάει ένα 4ο μνημόνιο, το οποίο μπορεί να μην της το δίνουν» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην εκδήλωση για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, που οργάνωσε το γραφείο προϋπολογισμού του κράτους, στη Βουλή και πρόσθεσε «η κυβέρνηση δεν μοιάζει να ανησυχεί ιδιαίτερα, και συνεχίζει να επιδίδεται σε επικοινωνιακά τρικ για να κρύψει την αποτυχία της».

Μιλώντας για το πώς αντιμετωπίστηκε η κρίση ως σήμερα υπογράμμισε ότι «παρά τις αχρείαστες νέες θυσίες που εκλήθησαν να κάνουν οι Έλληνες τα τελευταία δύο χρόνια, όχι απλά δεν βλέπουν ελπίδα στον ορίζοντα αλλά τις τελευταίες μέρες έχουν εμφανιστεί νέα σύννεφα πάνω από τη χώρα. Με ανησυχία οι πολίτες ακούνε για νέα μέτρα, ενώ τα σενάρια του grexit έχουν βγει πάλι από τα συρτάρια και αναπαράγονται από διεθνή μέσα».

Ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στο τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα σημείωσε ότι «προφανώς είμαστε υπέρ κάθε θετικής ρύθμισης για το χρέος. Είναι αυτονόητο αυτό. Όπως είμαστε και υπέρ των χαμηλότερων στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα, παρ’ ότι η κυβέρνηση ήδη συμφώνησε, στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, για υψηλά πλεονάσματα σε μεσοπρόθεσμη βάση.

Και αυτό δυσκολεύει τη ζωή της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά και της χώρας», υποστήριξε ότι χρειάζεται «στροφή στην επιχειρηματικότητα και τις ιδιωτικές επενδύσεις, γυρίζοντας την πλάτη στις ιδεοληψίες του κρατισμού» και υπογράμμισε ότι ο «μόνος τρόπος για να προσελκύσουμε επενδύσεις είναι να ξαναχτίσουμε αυτό που γκρεμίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια:

Την εμπιστοσύνη. Να κατορθώσουμε, δηλαδή, να προκαλέσουμε μια ευχάριστη έκπληξη στις αγορές και τους επενδυτές, περνώντας το μήνυμα ότι αυτή η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα και κάνει ένα εντυπωσιακό άνοιγμα στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Μόνο έτσι θα γίνουν επενδύσεις στον τόπο, μόνο έτσι θα ανοίξουν καινούριες δουλειές, μόνο έτσι θα αντιμετωπισθεί μεσομακροπρόθεσμα το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος και μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε οριστικά την κρίση»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «πρέπει να κάνουμε την επανάσταση της κοινής λογικής και να προχωρήσουμε ενωμένοι, δημιουργώντας μια πλατειά πατριωτική συμμαχία αποτελούμενη από όσους πιστεύουν στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024