
Αιγύπτιος ο δράστης της επίθεσης με ματσέτα στο Λούβρο
Ο άνδρας που επιτέθηκε σε στρατιωτική περίπολο στην είσοδο του Λούβρου πιστεύεται ότι είναι αιγυπτιακής καταγωγής, ηλικίας 29 ετών και φέρεται να εισήλθε στην γαλλική επικράτεια στις 26 Ιανουαρίου από το Ντουμπάι με τουριστική βίζα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού Φρανσουά Μολέν. Πηγές των υπηρεσιών στο Κάιρο αναφέρουν την ίδια στιγμή πως πρόκειται για τον Αμπντάλα Ραντά αλ-Χαμάμι, χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί επί του παρόντος επίσημα τα στοιχεία του.
Ο άνδρας που επιτέθηκε σε στρατιωτική περίπολο στην είσοδο του Λούβρου πιστεύεται ότι είναι αιγυπτιακής καταγωγής, ηλικίας 29 ετών και φέρεται να εισήλθε στην γαλλική επικράτεια στις 26 Ιανουαρίου από το Ντουμπάι με τουριστική βίζα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού Φρανσουά Μολέν.
Πηγές των υπηρεσιών στο Κάιρο αναφέρουν την ίδια στιγμή πως πρόκειται για τον Αμπντάλα Ραντά αλ-Χαμάμι, χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί επί του παρόντος επίσημα τα στοιχεία του.
Ο ύποπτος, «ο οποίος ήταν άγνωστος στις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας» φέρεται ότι γεννήθηκε στην Αίγυπτο και είναι ηλικίας 29 ετών.
Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από τη δήλωση που είχε κάνει ο ίδιος όταν αιτήθηκε τη χορήγηση βίζας.
Η αντιτρομοκρατική διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει εάν ο δράστης ενήργησε μόνος ή είχε συνεργούς.
Ο δράστης επιτέθηκε με ματσέτα σε έναν στρατιώτη στην είσοδο του Λούβρου φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ». Άλλοι στρατιώτες τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν σοβαρά στην κοιλιακή χώρα.
Το απόγευμα της Παρασκευής αστυνομικοί ερεύνησαν ένα κτίριο σε οδό κοντά στα Ηλύσια Πεδία, στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το μέλλον είναι εδώ – Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσιάζει σήμερα το νέο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Χάρι Κέιν, ο… τυφώνας: Πέρασε Πελέ, κυνηγά Μέσι-Εμπαπέ και μπήκε στο πάνθεον της Ιστορίας (pics, vids)
- Βίκυ Καγιά: Πώς κινήθηκε για το δημοσίευμα που την ήθελε να χωρίζει με τον Ηλία Κρασσά
- Φλόριντα: Ανατριχιαστική μαρτυρία για την 31χρονη που κατασπαράχθηκε από αλιγάτορα σε ποτάμι
- Βενεζουέλα: Άνδρας βρέθηκε ζωντανός 7 ημέρες μετά τους σεισμούς – Πασχίζουν να τον ανασύρουν από τα συντρίμμια
- Ποιοι και πόσα χρωστάνε στην Εφορία – Γιατί δεν προχωρούν οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη



