Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκπαιδευτική συνάντηση για τις εξελίξεις στη Γαστρεντερολογία και Ηπατολογία

Εκπαιδευτική συνάντηση για τις εξελίξεις στη Γαστρεντερολογία και Ηπατολογία

Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή η 12η Εκπαιδευτική Συνάντηση για τις εξελίξεις στη Γαστρεντερολογία και Ηπατολογία (3-4/2), που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛΙΓΑΣΤ), στην Αθήνα.

Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή η 12η Εκπαιδευτική Συνάντηση για τις εξελίξεις στη Γαστρεντερολογία και Ηπατολογία (3-4/2), που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛΙΓΑΣΤ), στην Αθήνα.

Στο συνέδριο σχολιάζονται επίκαιρα θέματα που αφορούν το σύνολο της τρέχουσας γαστρεντερολογίας και ηπατολογίας. Ειδικότερα, ανάμεσα στα επίκαιρα θέματα συμπεριλαμβάνονται και οι εξελίξεις αιχμής στη θεραπευτική αντιμετώπιση των Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ), όπου οι νεότερες στοχευμένες θεραπείες που διευρύνουν τη φαρέτρα του θεράποντος γαστρεντερολόγου, βελτιώνουν τα θεραπευτικά αποτελέσματα με προφανές όφελος για τους ασθενείς.

Επ’ ευκαιρία των νέων εξελίξεων στις ΙΦΝΕ θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του συγγραφέα Ηλία Μαμαλάκη που έχει σχέση με τη διατροφή των συγκεκριμένων ασθενών. Το συγκεκριμένο βιβλίο, που έγινε σε συνεργασία με τη διατροφολόγο Επίκουρη Καθηγήτρια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Μερόπη Κοντογιάννη, βασίστηκε σε κατευθυντήριες οδηγίες και περιορισμούς που έχουν στη διαιτητική αγωγή τους οι ασθενείς με ΙΦΝΕ. Ο κ. Μαμαλάκης με χαρά και επιμέλεια και βάζοντας τη προσωπική του εμπειρία και τέχνη προετοίμασε έναν ολοκληρωμένο οδηγό διατροφής που καλύπτει όλη τη γκάμα των εδεσμάτων, που μπορούν να γευτούν αυτοί οι ασθενείς. Το συγκεκριμένο βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Επίσης, στο συνέδριο θα συζητηθούν οι νεότερες εξελίξεις στη θεραπευτική αντιμετώπιση της Ηπατίτιδας C. Η Ηπατίτιδα C αποτελεί ένα τεράστιο επιδημιολογικά πρόβλημα που αφορά ιδιαίτερα την Ελλάδα, καθώς μεγάλος αριθμός ατόμων έχουν ήδη μολυνθεί. Οι καινοτόμες θεραπείες για την Ηπατίτιδα C εμφανίστηκαν τα τελευταία τρία χρόνια, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές και ασφαλείς και έχουν πάνω από 95% ποσοστό ίασης.

Τέλος, στο συνέδριο θα γίνει μια ανασκόπηση της καθημερινής κλινικής πρακτικής, που καλύπτει όλο το εύρος της κλινικής γαστρεντερολογίας για τα συνηθέστερα νοσήματα του ανώτερου και κατώτερου πεπτικού συστήματος.

Το συνέδριο αφιερώνεται στη μνήμη του ιδρυτή και εμπνευστή του ΕΛΙΓΑΣΤ Δημήτρη Καραμανώλη ο οποίος πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

health.in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024