Το φλέγον ζήτημα της αεροπορικής και ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών θα τεθεί επί τάπητος στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι (15:30) της Παρασκευής στο υπουργείο Ναυτιλίας. Σε αυτήν θα λάβουν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος της σύσκεψης είναι η βέλτιστη οργάνωση των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών δρομολογίων προς τα νησιά, ώστε να υπάρχουν μεταξύ τους ανταποκρίσεις, καθώς και το ενδεχόμενο αύξησης των δρομολογίων.

Θα συμμετέχουν ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο διοικητής της ΥΠΑ Κώστας Λιτζεράκος, ο γγ Αιγαίου Γιάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Μιχάλης Σακέλλης.

Επίσης, ο πρόεδρος της Aegean-Οlympic Air Ευτύχης Βασιλάκης, ο πρόεδρος της Astra Airlines Γιάννης Ζλατάνης, και η διευθύνουσα σύμβουλος της SKY EXPRESS, Νίκη Καραγκουλέ- Καραγεώργου.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Π.Χατζηπέρος, οι περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θοδωρής Γαλιατσάτος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, και πέντε πρόεδροι Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ