Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μικροένταση έξω από τη ΔΕΘ

Τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μικροένταση έξω από τη ΔΕΘ

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα με τα τρακτέρ τους, στέλνοντας το μήνυμα είναι «είναι παρόντες και παρακολουθούν τις εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο τους». Μικροένταση έξω από τη ΔΕΘ.

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς από όλη τη χώρα στέλνοντας το μήνυμα είναι «είναι παρόντες και παρακολουθούν τις εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο τους».

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, και λίγα λεπτά μετά τις 16.30 οι συμμετέχοντες έκοψαν μια κορδέλα, «εγκαινιάζοντας» συμβολικά οι ίδιοι, την 10η Διεθνής Έκθεσης Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας Zootechnia.

Στο σημείο, στη νότια πύλη της ΔΕΘ, ακολούθησε μικροένταση, όταν αγροτοκτηνοτρόφοι επιχείρησαν να εισέλθουν στους χώρους όπου αναπτύσσεται η κλαδική έκθεση και τις αστυνομικές δυνάμεις να τους εμποδίζουν.

Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης ήταν η κάθοδος 30 τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τα οποία οι διαδηλωτές αγροτοκτηνοτρόφοι από τον κόμβο Δερβενίου έφθασαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Για μικρό χρονικό διάστημα το κέντρο της πόλης έκλεισε, αλλά στις 15.30 τα τρακτέρ παρατάχθηκαν δεξιά τους οδοστρώματος, ελευθερώνοντας δύο λωρίδες και η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε.

Από την εξέδρα, που στήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μπροστά από τον Πύργο του ΟΤΕ, οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, που δεν υπερέβαιναν τους 300 και προέρχονταν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μίλησαν για «αφανισμό του πρωτογενούς τομέα» και για «εμπαιγμό εκ μέρους της κυβέρνησης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024