Δεν αναμένονται προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών τον Σεπτέμβριο
Tην εκτίμησή του ότι δεν θα προλάβουν να γίνουν τον Σεπτέμβριο μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετέφερε στους καθηγητές ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
Tην εκτίμησή του ότι δεν θα προλάβουν να γίνουν τον Σεπτέμβριο μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετέφερε στους καθηγητές ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την ΟΛΜΕ, ο υπουργός δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα γίνουν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών τον Σεπτέμβριο, με δεδομένο ότι το ΑΣΕΠ δεν θα προλάβει να προχωρήσει τις διαδικασίες, λόγω μεγάλης συμμετοχής, που όπως γράφει το «Έθνος», ενδέχεται να ξεπεράσει τα 80.000 άτομα.
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν μόνιμοι διορισμοί λίγο αργότερα και αφού έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά εάν το ΑΣΕΠ καταφέρει να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες από τον νόμο ενέργειες.
Όσον αφορά στις ειδικότητες των εκπαιδευτικών, ο υπουργός δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνει σύμπτυξη, ώστε να περιορισθούν κοντά στις 80 και κυρίως όσον αφορά στις τεχνικές ειδικότητες.
Για τις προσλήψεις αναπληρωτών την ερχόμενη χρονιά ο υπουργός δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν με το υφιστάμενο καθεστώς.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).