
Συνέδριο στελεχών των οργανώσεων ογκολογικών ασθενών στην Αθήνα
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) διοργανώνει, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου (4/2) το 1ο Συνέδριο στελεχών των Οργανώσεων Ογκολογικών Ασθενών, με θέμα:
#WeCanICan: Εμπνέουμε, Εκπαιδεύουμε, Αναλαμβάνουμε Δράση
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) διοργανώνει, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου (4/2) το 1ο Συνέδριο στελεχών των Οργανώσεων Ογκολογικών Ασθενών, που θα γίνει στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens City Centre στην Αθήνα από τις 3 έως 5 Φεβρουαρίου με θέμα: #WeCanICan: Εμπνέουμε, Εκπαιδεύουμε, Αναλαμβάνουμε Δράση.
Η 4η Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου υποστηρίζει την καμπάνια της UICC, #WeCanICan και παίρνει μέρος στις εκδηλώσεις που γίνονται σε όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας επίσημα και στον Παγκόσμιο Χάρτη των Δράσεων της UICC.
Η EΛΛΟΚ επιθυμεί μέσα από το συνέδριο να αναδείξει τη σημασία της ενεργού συμμετοχής όλων των εταίρων για τον έλεγχο του καρκίνου σε συλλογικό, επιστημονικό, κρατικό επίπεδο, σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία καλά οργανωμένων ογκολογικών νοσοκομείων και κλινικών, δημιουργία λειτουργικού Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Καρκίνου, δημιουργία Εθνικού Πληθυσμιακού Μητρώου Νεοπλασιών.
Ταυτόχρονα οι επιστημονικές ιατρικές εταιρείες που συμμετέχουν στο συνέδριο θα παρουσιάσουν τις δράσεις κοινωνικού περιεχομένου που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν φέτος, σε υλοποίηση της καμπάνιας #WeCanICan. Eπίσης θα τονισθεί η σημασία της προώθησης και της τήρησης των οδηγιών πρόληψης και υγιεινής διαβίωσης που ορίζει ο Ευρωπαϊκός Κώδικας κατά του Καρκίνου, καθώς και η συμβολή της τακτικής άσκησης στην υγεία.
health.in.gr
- Με πυξίδα την προσφορά: Η doValue Greece δίπλα στις κοινότητες της Τήλου και της Νισύρου
- Συμμετοχή του δημου Αθηναίων σε παγκόσμια πρωτοβουλία του ΟΗΕ
- Απίθανο γκολ στο Πολωνία – Νιγηρία: «Ρουκέτα» σε νεκρό χρόνο (vid)
- Κρήτη: Οδηγούσε μεθυσμένος σκάφος και πήρε σβάρνα τις βάρκες στο λιμάνι της Χερσονήσου
- Καλαμάτα: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο πήρε ο 41χρονος συζυγοκτόνος
- Φωτιά στη Φιλοθέη – Επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα
