
Ομπάμα: Διαδηλώστε για τη δημοκρατία, οι αξίες μας σε κίνδυνο
Εν μέσω του χάους και της θύελλας αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει εντός και εκτός ΗΠΑ το διάταγμα-όνειδος Τραμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα -στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση δέκα ημέρες μετά την αποχώρηση του από τον προεδρικό θώκο- κάλεσε τους Αμερικανούς να διαδηλώνουν για την προάσπιση της δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε εκπρόσωπος του. «Είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε να δούμε όταν οι αμερικανικές αξίες βρίσκονται σε κίνδυνο» υπογραμμίζεται.
Εν μέσω του χάους και της θύελλας αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει εντός και εκτός ΗΠΑ το διάταγμα-όνειδος Τραμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα -στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση δέκα ημέρες μετά την αποχώρηση του από τον προεδρικό θώκο- κάλεσε τους Αμερικανούς να διαδηλώνουν για την προάσπιση της δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε εκπρόσωπος του.
Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Ντόναλντ Τραμπ, ο εκπρόσωπος του Ομπάμα Κέβιν Λούις ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος χαιρετίζει «το βαθμό κινητοποίησης» στην χώρα.
«Το γεγονός ότι οι πολίτες ασκούν το συνταγματικό τους δικαίωμα να συναθροίζονται και να κινητοποιούνται για να μεταφέρουν το μήνυμα τους στους εκλεγμένους αξιωματούχους είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε να δούμε όταν οι αμερικανικές αξίες βρίσκονται σε κίνδυνο» ανέφερε.
«Αναφορικά με συγκρίσεις με την εξωτερική πολιτική του προέδρου Ομπάμα, όπως έχουμε ακούσει στο παρελθόν, ο πρόεδρος [Ομπάμα] βρίσκεται σε θεμελιώδη διαφωνία με την αντίληψη των διακρίσεων ενάντια σε άτομα εξαιτίας των πεποιθήσεων ή της θρησκείας τους» κατέληξε ο Λούις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η FIFA προχωράει σε αλλαγές στο VAR ενόψει Μουντιάλ – Τι είναι ο νέος κανονισμός «αντί-Άρσεναλ»
- Έτοιμος να γίνει τρισεκατομμυριούχος, ο Μασκ ίσως συγχωνεύσει Tesla και SpaceX
- Το μικρό χωριό της Αρκαδίας με την αστείρευτη δημιουργικότητα του
- Κατερίνα Γερονικολού: Ετοιμάζεται για σύμφωνο συμβίωσης με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη;
- Πανελλαδικές 2026: Συνεχίζονται την Τρίτη οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ
- Ξέσπασε ο Πασκουάλ: «Γελοιοποιηθήκαμε, ήμασταν ανύπαρκτοι»

