Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δικαστής «μπλοκάρει» το διάταγμα Τραμπ για τις απελάσεις

Δικαστής «μπλοκάρει» το διάταγμα Τραμπ για τις απελάσεις

Κατεπείγουσα εντολή με την οποία αναστέλλεται προσωρινά η δυνατότητα των αμερικανικών αρχών να απελάσουν ανθρώπους που έχουν φτάσει σε αμερικανικά αεροδρόμια με έγκυρες βίζες εξέδωσε ομοσπονδιακή δικαστής στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Η απόφαση αυτή μπλοκάρει εν μέρει το διάταγμα Τραμπ, καθώς απαγορεύει στην κυβέρνηση την απέλαση όσων αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση και «παγιδεύθηκαν» σε αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Κατεπείγουσα εντολή με την οποία αναστέλλεται προσωρινά η δυνατότητα των αμερικανικών αρχών να απελάσουν ανθρώπους που έχουν φτάσει σε αμερικανικά αεροδρόμια με έγκυρες βίζες εξέδωσε ομοσπονδιακή δικαστής στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Η απόφαση αυτή μπλοκάρει εν μέρει το διάταγμα Τραμπ, καθώς απαγορεύει στην κυβέρνηση την απέλαση όσων αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση και «παγιδεύθηκαν» σε αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να τους επιτρέψει την είσοδο στη χώρα ή να εκφέρει μία ευρύτερη κρίση περί της αντισυνταγματικότητας του διατάγματος Τραμπ.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) κατέθεσε μήνυση σε απάντηση του διατάγματος Τραμπ. Εκτιμά ότι η εντολή επηρεάζει 100 ως 200 ανθρώπους που έχουν κρατούνται σε αεροδρόμια των ΗΠΑ ή ταξιδεύουν, αν και νομικοί σύμβουλοι της αμερικανικής κυβέρνησης δεν ήταν σε θέση σε επιβεβαιώσουν τον αριθμό.

Η δικαστής Αν Ντόνελι, πρόεδρος του περιφερειακού δικαστηρίου της ανατολικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης, έλαβε την απόφαση σε συνεδρίαση σχετικά με το διάταγμα που υπέγραψε την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο μπλοκάρει την είσοδο σε κατόχους διαβατηρίων επτά -μουσουλμανικών- χωρών (Ιράκ, Ιράν, Σουδάν, Συρία, Υεμένη, Σομαλία και Λιβύη), ακόμη κι αν έχουν πράσινη κάρτα για τις ΗΠΑ.

Το μέτρο Τραμπ έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και σκηνές χάους σε αεροδρόμια διεθνώς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024