Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανοιξε το αγροτικό μπλόκο στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων

Ανοιξε το αγροτικό μπλόκο στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων

Ανοιξε το βράδυ της Κυριακής η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, την οποία είχαν κλείσει από τις 14:00 και στα δύο ρεύματα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής Πολυκάστρου Νομού Κιλκίς με τα τρακτέρ τους. Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση για τις επόμενες κινήσεις, ενώ αναμένεται η ενίσχυση του μπλόκου και με άλλα τρακτέρ.

Στις 20.30 άνοιξε η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, την οποία είχαν κλείσει από τις 14.00 και στα δύο ρεύματα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής Πολυκάστρου Νομού Κιλκίς, με τα τρακτέρ τους.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο γενικής συνέλευσής τους, ενώ αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι «θα περιμένουμε αύριο και την Τρίτη να ενισχυθεί το μπλόκο, με συναδέλφους μας από τις τριγύρω περιοχές» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης.

Η σημερινή κινητοποίηση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για το γεγονός του ότι δεν μας επιτρέπουν να πάμε στον κόμβο της Ειδομένης και να παραταχθούμε με τα τρακτέρ μας», όπως δήλωσε ο κ. Καρυπίδης.

Ο ίδιος μας επανέλαβε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων παρέμενε ανοικτή και το τελωνείο Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ λειτουργούσε κανονικά.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής βρίσκονται από χθες, Σάββατο, με τα τρακτέρ τους 2,5 χιλιόμετρα πριν από το τελωνείο των Ευζώνων και 1.000 μέτρα πριν τον κόμβο Ειδομένης.

Αύριο, Δευτέρα, σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο σημείο αυτό αναμένονται με τα τρακτέρ τους αγρότες και κτηνοτρόφοι από Γιαννιτσά, οι οποίοι θα ξεκινήσουν από τη σερβικιά γέφυρα όπου συγκεντρώνονται, λίγο μετά τις 10:00.

Επιπλέον, στο μπλόκο των αγροτών και κτηνοτρόφων κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων αναμένεται να ενισχυθεί από Αίγιο, Αλεξάνδρεια και Κιλκίς.

Την ίδια ώρα, αγρότες από τη Χαλάστρα βρίσκονται από το μεσημέρι της Κυριακής στα διόδια των Μαλγάρων, όπου το Σάββατο στήθηκε το αγροτικό μπλόκο και αύριο ή την Τρίτη αναμένεται να κατευθυνθούν στους Ευζώνους.

Τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις από το βράδυ της Κυριακιής αποφάσισαν στη συνέλευσή τους αγρότες και κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, γνωστοί ως το μπλόκο στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία), όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αγρότης Επανομής, Βασίλης Μαυροσκάς.

Εν τω μεταξύ, άνοιξε η νέα εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, την οποία είχαν κλείσει από τις 18:30 το απόγευμα της Κυριακής μέλη του αγροτικού συλλόγου.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, οι αγρότες αναμένεται να συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες τον καθημερινό τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού, στο ύψος του Αιγίου.

Το μπλόκο των αγροτών στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, επισκέφθηκε απόψε, επιστρέφοντας στην Αθήνα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Δημήτρης Κουτσούμπας με τους αγρότες, εξέφρασε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του κόμματος στα δίκαια, όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματά τους και στον αγώνα τους.

Μάλιστα όπως πρόσθεσε «οι αγρότες δεν ζητάνε προνομιακή μεταχείριση, αλλά το δικαίωμά τους στην επιβίωση και να παράγουν στη γη τους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024