Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιχειρήσεις στην Αυστρία για τη σύλληψη ύποπτων τζιχαντιστών

Επιχειρήσεις στην Αυστρία για τη σύλληψη ύποπτων τζιχαντιστών

Η αυστριακή αστυνομία πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης μεγάλη επιχείρηση σε Βιέννη και Γκρατς και προσήγαγε 11 ανθρώπους οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε η εισαγγελία της πόλης Γκρατς.

Η αυστριακή αστυνομία πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης μεγάλη επιχείρηση στην Αυστρία και προσήγαγε 11 ανθρώπους οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε η εισαγγελία της πόλης Γκρατς.

Η επιχείρηση, «που είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό», περιελάμβανε την κινητοποίηση 800 αστυνομικών και πραγματοποιήθηκε σε Βιέννη και Γκρατς, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο έρευνας για εντοπισμό ύποπτων μελών του Ισλαμικού Κράτους.

Στους προσαχθέντες περιλαμβάνονται τρεις Αυστριακοί ξένης καταγωγής, δύο Βόσνιοι, ένας Σύρος, ένας Βούλγαρος και ένας πολίτης της ΠΓΔΜ – και οι οκτώ αποτέλεσαν τον άμεσο στόχο της επιχείρησης, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Τρεις φερόμενοι ως συνεργοί τους, «με καταγωγή από τα Βαλκάνια», προσήχθησαν επίσης, προσθέτει η εισαγγελία.

Τον Νοέμβριο του 2014, μια προηγούμενη ευρεία επιχείρηση των Αρχών στις δύο πόλεις είχε οδηγήσει στην προσαγωγή 13 φερόμενων ως στρατολόγων επίδοξων τζιχαντιστών, μεταξύ των οποίων ο Μιρσάντ Ομέροβιτς, ένας άνδρας βοσνιακής καταγωγής, ο οποίος καταδικάστηκε το περασμένο καλοκαίρι σε 20 χρόνια κάθειρξη ως κεντρικό πρόσωπο του τζιχαντισμού στην Αυστρία.

Σύμφωνα με τη λαϊκή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας Kronen Zeitung, οι προσαχθέντες επιδίωκαν να ανασυστήσουν τα δίκτυα του Μιρσάντ Ομέροβιτς, ενός ιερωμένου από τη Βιέννη.

Η αστυνομία και η εισαγγελία αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές «ώστε να μην πλήξουν την ομαλή πορεία της έρευνας».

Η αστυνομική επιχείρηση δεν έχει «καμία σχέση» με τη σύλληψη, την Παρασκευή στη Βιέννη, ενός 17χρονου Αυστριακού αλβανικής καταγωγής, ο οποίος θεωρείται ύποπτος ότι ετοίμαζε τζιχαντιστική επίθεση στην πρωτεύουσα, δήλωσε ο δήμαρχος του Γκρατς Ζίγκφριντ Ναγκλ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας, περίπου 300 υποψήφιοι για τζιχάντ εγκατέλειψαν ή επιχείρησαν να εγκαταλείψουν την Αυστρία για να πάνε να πολεμήσουν στη Συρία και στο Ιράκ: από αυτούς οι 50 συνελήφθησαν κατά την αναχώρησή τους, περίπου 40 σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης και 90 επέστρεψαν στην Αυστρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024