Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρήνες: Ανάληψη ευθύνης με απειλές κατά δημοσιογράφων και εισαγγελέων

Πυρήνες: Ανάληψη ευθύνης με απειλές κατά δημοσιογράφων και εισαγγελέων

Με ευθείες απειλές κατά εισαγγελέων και δημοσιογράφων αναλαμβάνουν την ευθύνη για έξι πρόσφατες εμπρηστικές επιθέσεις στην Αττική η Συνωμοσία Πυρήνων Της Φωτιάς/FAI-IRF και οι Εμπρηστικές Εστίες Αποσταθεροποίησης/FAI-IRF. Σε κείμενό τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου υπό τον τίτλο «Την αυλαία θα την ρίξουμε εμείς», απευθυνόμενοι σε «ρουφιάνους δημοσιογράφους και εισαγγελείς», αναφέρουν: «Μην νομίζετε ότι σας έχουμε ξεχάσει. Θα επανέλθουμε σύντομα».

Με ευθείες απειλές κατά εισαγγελέων και δημοσιογράφων αναλαμβάνουν την ευθύνη για έξι πρόσφατες εμπρηστικές επιθέσεις στην Αττική η Συνωμοσία Πυρήνων Της Φωτιάς/FAI-IRF και οι Εμπρηστικές Εστίες Αποσταθεροποίησης/FAI-IRF.

Σε κείμενό τους που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου υπό τον τίτλο «Την αυλαία θα την ρίξουμε εμείς», απευθυνόμενοι σε «ρουφιάνους δημοσιογράφους και εισαγγελείς», αναφέρουν: «Μην νομίζετε ότι σας έχουμε ξεχάσει. Θα επανέλθουμε σύντομα».

Παράλληλα, δηλώνουν ότι ευθύνονται για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε Τράπεζα στα Πετράλωνα, σε εταιρεία security στην Λ. Κηφισίας, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επί της Λ. Αλεξάνδρας και σε τρία οχήματα του διπλωματικού σώματος. Αφιερώνουν δε τις επιθέσεις αυτές στην Πόλα Ρούπα και την Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, που συνελήφθησαν πρόσφατα από την Αντιτρομοκρατική.

«Μετατρέπουμε τις πόλεις σε πεδίο μάχης και κάνουμε τις νύχτες σύμμαχο για αντάρτικες αιφνιδιαστικές επιθέσεις. Ναρκοθετούμε με φωτιά τα σύμβολα αυτού του κόσμου που μας κρατούν αιχμαλώτους. Ξέρουμε πως μια καμένη τράπεζα ή ένα πυρπολημένο κρατικό όχημα δεν αρκούν για να φοβηθεί η εξουσία, όμως η πραγματική δύναμη των αναρχικών παράνομων ενεργειών είναι ότι μοιάζουν με αντικλείδι. Το αντικλείδι που απελευθερώνει την δύναμη που έχουν οι άνθρωποι όταν εξεγείρονται. Την δύναμη να χτυπήσουν την εξουσία και να ζήσουν επικίνδυνα ελεύθεροι. Γι’αυτο και δημιουργούμε μικρές μαχητικές ομάδες, έτοιμες για δράση εδώ και τώρα…» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι συντάκτες του κειμένου.

«Οργανωνόμαστε και συντονιζόμαστε άτυπα τοποθετώντας μια έμπρακτη παρακαταθήκη στον αγώνα ενάντια στην εξουσία του εγκλωβισμού, χαλώντας τους ρυθμούς της έννομης τάξης. Αυτοί οι δύσκολοι καιροί δεν λυγίζουν ούτε στο ελάχιστο τις ιδέες μας αλλά τις οξύνουν και τις αναζωπυρώνουν. Μαγειρεύουμε το μίσος μας με συνείδηση και αξιοπρέπεια και όταν δέσει αυτό το μείγμα θα δηλητηριάσει και θα καταστρέψει το σώμα κάθε εισαγγελέα, κάθε δημοσιογράφου, κάθε μπάτσου, κάθε σεκιουριτά, κάθε ρουφιάνου, κάθε είδους κομματόσκυλου, κάθε φιλήσυχου πολίτη και γενικά κάθε σκουπιδιού που συνθέτει αυτήν την αποστειρωμένη κοινωνία της ασφάλειας…» απειλούν.

«Και αν στην μάχη αυτή έχουμε απώλειες και συντρόφους στις φυλακές, οι αναρχικοί πυρήνες είναι σαν την Λερναία ύδρα. Για κάθε μια σύλληψη, νέοι σύντροφοι θα ρίχνονται στην μάχη, για κάθε μια σύλληψη, ένας εμπρηστικός μηχανισμός θα τρεμοπαίζει πριν την ανάφλεξη. Και αυτή η φωτιά δεν θα σβήσει ποτέ… Ζήτω η αναρχία και το νέο αντάρτικο πόλης» καταλήγουν η Συνωμοσία Πυρήνων Της Φωτιάς/FAI-IRF και οι Εμπρηστικές Εστίες Αποσταθεροποίησης/FAI-IRF.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024