Μπορεί να ήθελε να πρωτοτυπήσει, μπορεί να ήθελε να φέρει συγκοινωνιακό χάος, μπορεί απλά να ήθελε να πάει μία βόλτα -όποιο και να ήταν το κίνητρό του, ένας 36χρονος στη Βιέννη έκλεψε ένα… τραμ κάτω από τη μύτη του οδηγού και εξαφανίστηκε, έστω και για το λίγο που τα κατάφερε.

Ο 36χρονος, ο οποίος όπως στη συνέχεια διαπιστώθηκε από την Αστυνομία είχε παλιότερα δουλέψει ως οδηγός τραμ, είχε βάλει στο στόχαστρο τη γραμμή 60 της αυστριακής πρωτεύουσας.

Καραδοκούσε για μία ευκαιρία και, όπως ανέφερε στην αυστριακή τηλεόραση ORF εκπρόσωπος της εταιρείας δημοτικών συγκοινωνιών, την βρήκε όταν ο οδηγός ενός τραμ που εξυπηρετούσε τη γραμμή πήγε τουαλέτα.

Επιστρέφοντας από το ολιγόλεπτο διάλειμμα, ο οδηγός χρειάστηκε μερικά δευτερόλεπτα να καταλάβει ότι το τραμ που είχε αφήσει «κάπου εκεί» είχε κλαπεί. Ενδιάμεσα, ο 36χρονος είχε αρχίσει τη βόλτα και είχε ήδη περάσει την πρώτη στάση και πλησίαζε τη δεύτερη.

Οι οδοί διαφυγής του ήταν, εκ των πραγμάτων, πολύ περιορισμένες. Ο οδηγός σήμανε συναγερμό και τελικά οι επόπτες έριξαν το ρεύμα στις γραμμές ώστε το κλεμμένο τραμ να ακινητοποιηθεί.

Όλο το περιστατικό δεν κράτησε πάνω από δέκα λεπτά. Το πώς κατάφερε ο 36χρονος να βάλει μπροστά το τραμ (ο οδηγός είχε πάρει μαζί του το κλειδί) είναι άγνωστο. Σε βάρος του απαγγέλθηκε η κατηγορία της κλοπής οχήματος δημόσιας χρήσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ