Κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Ανοδικές τάσεις επικρατούν την Πέμπτη στη χρηματιστηριακή αγορά, που βάζει πλώρη για τις 650 μονάδες, μετά τη χθεσινή έγκριση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, ενώ αυξημένος, σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, παρουσιάζεται ο τζίρος.
Ανοδικές τάσεις επικρατούν την Πέμπτη στη χρηματιστηριακή αγορά, που βάζει πλώρη για τις 650 μονάδες, μετά τη χθεσινή έγκριση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, ενώ αυξημένος, σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, παρουσιάζεται ο τζίρος.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:30, διαμορφώνεται στις 646,78 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,17%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 29,75 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,12%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,41%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+5,18% στα 0,203 ευρώ), της Εθνικής (+4,26% στα 0,245 ευρώ), της Eurobank (+4,00% στα 0,650 ευρώ) και της Alpha Bank (+3,31% στα 1,87 ευρώ).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (-1,21% στα 13,83 ευρώ), της Σαράντης (-0,86% στα 10,41 ευρώ) και της Motor Oil (-0,30% στα 13,45 ευρώ).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+3,74%) και του Εμπορίου (+0,88%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης των Προσωπικών Προϊόντων (-0,77%).
Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Εθνική και η Πειραιώς με 18.988.884 και 12.838.408 τεμάχια, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Αστήρ Παλάς με 7,599 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 4,612 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινούνται 55 μετοχές, 35 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΚΡΕΚΑ +20%, Pasal +19,05% και Ειδησεοφωνική Ελλάς +8,11%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντερτέκ -29,82%, Πήγασος -16,22% και Εκδόσεις Λιβάνη -12,50%.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,19% και διαμορφώνεται στα 1,0747 δολάρια.
Το ευρώ βρίσκεται στα 121,749 γεν, στο 0,8608 με τη στερλίνα και στο 1,0732 με το ελβετικό φράγκο.
Η ισοτιμία του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,63% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 113,283 γεν.
Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,38% και διαμορφώνεται στα 1,2484 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σιωπηλή επιδημία – Ο Έμπολα διαδιδόταν για μήνες χωρίς να γίνει αντιληπτός
- Μαδαγασκάρη και Γουινέα-Μπισάου υπέρ της μαροκινής θέσης για αυτόνομη Δυτική Σαχάρα
- Reuters: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ λέει ότι το εμπλουτισμένο ουράνιο πρέπει να μείνει στο Ιράν
- Εργατικό ατύχημα στα Γιαννιτσά: Τρεις τραυματίες μετά από κατάρρευση σκαλωσιάς
- Ντε Κολό: «Θα είναι η τελευταία μου σεζόν φέτος»
- Γουίλεμ Νταφόε: «Δεν με έχει ενοχλήσει που δεν έχω λάβει Όσκαρ»
- Επισιτισμός – Τουρισμός: 24ωρη απεργία στις 24 Ιουνίου από την ΠΟΕΕΤ – Τα αιτήματα
- Σύμβαση για την αποκατάσταση του Καθεδρικού Ναού Αρκαλοχωρίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442